Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic proposa una renda de suficiència econòmica garantida per als infants en situació de pobresa

09/07/2013

El síndic de greuges i l’adjunta per a la defensa dels drets dels infants han presentat davant la comissió d’infància del Parlament de Catalunya el darrer informe sobre els drets de l’infant.

  • Les administracions públiques no han preservat les polítiques i les prestacions adreçades als infants, especialment als que es troben en una situació de vulnerabilitat.
  • La disminució generalitzada de determinades prestacions (com ara ajuts menjador) o l’increment de determinades quotes  d’accés a alguns  serveis (escoles bressol, transport escolar, etc.) han agreujat les situacions de vulnerabilitat dels infants que viuen en entorns empobrits.
  • El Síndic proposa, en els casos de pobresa, una renda de suficiència econòmica garantida.
  • Es proposa que l’absència de recursos econòmics en famílies amb infants a càrrec sigui un criteri suficient per accedir a ajuts i a prestacions d’urgència social.
  • S’alerta del risc, en l’àmbit de justícia juvenil, de devaluar la qualitat del sistema i l’èxit dels programes de reinserció individual.

L’Informe posa de manifest situacions de vulneració dels drets dels infants a Catalunya, especialment agreujades per la precarietat econòmica de les famílies a causa de la crisi i per les polítiques d’austeritat de les administracions públiques, que han suposat no només una manca d’increment de les prestacions i dels serveis per fer front a aquestes situacions, sinó un retrocés en alguns casos. Aquestes mancances han afectat drets tan importants com el dret a un nivell de vida adequat, el dret a l’educació, el dret al lleure, a més de no contribuir a la lluita contra la pobresa infantil.

Tornar