Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Els defensors autonòmics reclamen un model social de la discapacitat més enllà de la visió assistencial

04/11/2013

Les XXVIII Jornades de Defensors del Poble s’han centrat en  l’aplicació a Espanya de la Convenció internacional de drets de les persones amb discapacitat.

Els deu defensors autonòmics de l’Estat espanyol reunits a Lanzarote els dies 30 i 31 d’octubre amb motiu de les XXVIII Jornades de Coordinació de Defensors del Poble han arribat a un seguit de conclusions relacionades amb els drets de les persones amb discapacitat.

Així, les defensories autonòmiques, entre elles el Síndic de Greuges de Catalunya, han recordat que la Convenció internacional de drets de les persones amb discapacitat estableix un nou paradigma sobre la discapacitat que supera la visió assistencial i proposa un model social basat en els drets humans.

Les 17 conclusions publicades amb motiu de les Jornades, organitzades pel diputat del Comú de Canàries, aborden diversos temes relacionats amb aquest col·lectiu. Alguns dels temes tractats són l’educació inclusiva, la discriminació positiva per accedir al món laboral i a l’àmbit fiscal i l’atenció a la dependència.

Tornar