Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic demana informació al Departament de Salut sobre la mort del menor de Mollerussa

19/08/2014

El Síndic demana informació al Departament de Salut sobre l’atenció sanitària prestada tant al CAP de Mollerussa com a l’Hospital Arnau de Vilanova.

També demana les conclusions de l’expedient informatiu que s’ha obert internament i les actuacions que en derivaran.

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici per determinar si l’atenció mèdica donada a Alassane Salé Ba, un nen de tres anys que va morir a Mollerussa arran d’una infecció generalitzada després de ser atès en tres centres mèdics sense que se li diagnostiqués res greu, va ser adequada. El menor va ser atès primerament al CAP de Mollerussa, des d’on se’l va traslladar a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. A l’hospital de Lleida se li va donar l’alta i, hores més tard, atès el seu mal estat de salut, va ser portat pel seu pare de nou al CAP de Mollerussa.

Davant d'aquests fets, el Síndic ha requerit al Departament de Salut informació sobre les atencions sanitàries prestades en aquest cas. En concret, demana saber si el CAP de Mollerussa disposava de servei de pediatria en el moment de la visita, quin va ser el diagnòstic que es va fer en aquest CAP, els motius pels quals el menor va ser traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i l’atenció rebuda tant a l'hospital com durant la segona visita al CAP de Mollerussa (les proves que es van dur a terme, el diagnòstic i el tractament que se li va recomanar).

També es demana al Departament de Salut que faci arribar al Síndic les conclusions de l’expedient informatiu que s'ha obert internament per revisar l’atenció mèdica rebuda pel menor i les actuacions que el Departament pensa dur a terme arran d’aquest succés.

Tornar