Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic supervisarà la consulta popular sobre les expropiacions de Can Sanpere a Premià de Mar

01/12/2014

Signa un conveni amb l'Ajuntament en què assumeix formalment la funció de Comitè de Consultes Ciutadanes

Emetrà un informe per aclarir els dubtes sobre la regulació i haurà de resoldre les reclamacions i impugnacions que sorgeixin

L'acord és una ampliació del conveni de col·laboració segons el qual el Síndic fa una supervisió singularitzada del consistori

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, han signat un conveni en virtut del qual el Síndic vetllarà per la correcta realització de la consulta popular convocada pel Ple de l’Ajuntament de Premià de Mar sobre la idoneïtat d’expropiar les finques conegudes com a “Can Sanpere”.

El Síndic exercirà les funcions de Comitè de Consultes Ciutadanes, d'acord amb les competències que li atorga l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Concretament, aquestes funcions són:

-Emetre un informe respecte dels dubtes en la interpretació de la regulació de la consulta. Aquest informe, el podran sol·licitar els òrgans de l’Ajuntament i la Comissió de Seguiment i Control de la consulta. L’informe s’haurà d’emetre en un termini màxim de cinc dies des de la data de recepció de la sol·licitud.

-Resoldre les reclamacions presentades contra les resolucions de la Comissió de Seguiment i Control de la consulta i contra les decisions de l’Ajuntament de desestimar les resolucions de la Comissió de Seguiment i Control de la consulta.

-Resoldre les impugnacions formulades contra les resolucions de la Comissió de Seguiment i Control i contra les decisions de l’Ajuntament de no complir les resolucions de la Comissió de Seguiment i Control.

La consulta, convocada a mitjan octubre, es farà del 12 al 20 de desembre i els veïns hauran de decidir si volen que l'Ajuntament expropiï o no uns terrenys del centre del poble, que ara són propietat de la promotora Núñez i Navarro, per destinar-los a zona verda i equipaments.

El conveni és una ampliació de l'acord que l’Ajuntament de Premià de Mar i el Síndic van signar el desembre de 2013, que regula la supervisió singularitzada del Síndic pel que fa a l’activitat del consistori.

Tornar