Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

La defensora del poble d'Europa porta el cas Castor a la Comissió Europea

10/12/2014

El Reial decret llei podria vulnerar el Tractat fundacional de la Unió Europea en matèria d'ajuts d'estat

La defensora del poble europeu comunica al síndic que ha lliurat l'informe al secretari general de la Comissió Europea 

La defensora del poble europeu, Emilly O'Reilly, ha comunicat al síndic que ha fet arribar al secretari general de la Comissió Europea l'Informe del Síndic de Greuges sobre el projecte Castor. Aquesta era una de les recomanacions incloses en l'Informe per utilitzar totes les eines legals a l'abast i aconseguir suspendre el Reial decret llei.

En concret, el síndic va suggerir a la defensora europea que sol·licités a la Comissió que, en el marc de les seves competències, investigués d'ofici si l'actuació de l'Estat espanyol concretada en el Reial decret llei 13/2014 constitueix un ajut d'estat prohibit pel Tractat fundacional de la Unió Europea.

Aquesta alternativa de la Comissió Europea–el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, en darrer terme– és una mesura duta a terme de manera paral·lela al recurs que la Generalitat ha anunciat que presentarà davant del Tribunal Constitucional.

L'Informe del Síndic, ara en mans de la Comissió Europea, és el resultat de prop d'un any d'investigacions sobre la legalitat i l'actuació de l'Administració entorn del magatzem de gas, especialment amb l'aprovació, l'octubre de 2014, del Reial decret llei que en regula la retirada. 

Tornar