Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic actua d'ofici davant les incidències derivades del temporal de neu

06/02/2015

Estudiarà si el col·lapse de carreteres i autopistes és atribuïble a una manca de previsió i de coordinació, fet que podria vulnerar el dret a la mobilitat.

El Síndic de Greuges ha obert una investigació per aclarir si hi ha hagut deficiències en l'actuació del Govern de la Generalitat i de l'Administració de l'Estat davant del temporal de neu que va afectar gran part de Catalunya el passat 4 de febrer. Segons les notícies publicades als mitjans de comunicació, la neu va provocar nombroses incidències i va col·lapsar carreteres i autopistes. Aquest fet va afectar milers de persones, que es van quedar aturades durant moltes hores a les carreteres, la qual cosa pot haver vulnerat el dret d'accessibilitat en unes condicions de mobilitat adequades i segures.

Tot i que la Generalitat havia activat el pla d'emergències per nevades Neucat, la investigació té com a objectiu determinar si hi va haver una demora en l'ús de les màquines llevaneus a la xarxa viària i una actuació descoordinada entre els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit.

El Síndic s'ha adreçat al Departament d'Interior, al de Territori i Sostenibilitat, a la companyia Abertis i al Defensor del Poble, atès que moltes de les carreteres i autopistes afectades són de titularitat estatal. També ha demanat informació sobre una possible avaria de Telefónica en el servei de comunicació de la Generalitat, que podria haver complicat la transmissió de dades entre els equips d'emergència. 

Tornar