Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic s’adreça a Europa per combatre el retrocés en la garantia dels drets del col·lectiu LGTBI

30/04/2015

Demana la intervenció del Parlament Europeu, de la defensora del poble europeu i del comissari de Drets Humans del Consell d’Europa

Rafael Ribó té el mandat del Parlament de Catalunya de vetllar pel compliment del dret de les persones LGTBI i de lluitar contra l’homofòbia

També demana a la Generalitat sobre els protocols establerts per donar sang, els criteris d’exclusió permanent o temporal i les incidències derivades d’aquests criteris

Arran de la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que permet que els estats membres puguin prohibir als homosexuals donar sang pel simple fet de la seva orientació sexual, el Síndic ha obert una actuació d’ofici.

Rafael Ribó considera que la sentència implica un retrocés en la garantia dels drets del col·lectiu LGTBI, pot comportar una discriminació per raó d’orientació sexual i, com admet la mateixa sentència, podria no respectar el principi de proporcionalitat.

Per aquest motiu, s’ha adreçat al president del Parlament Europeu, Martin Schultz; al comissari europeu de Drets Humans del Consell d’Europa, Nils Muiznieks, i a la defensora del poble europeu, Emily O’Reilly. En concret, Rafael Ribó els ha demanat que facin propostes perquè s’adoptin mesures que garanteixin el dret de totes les persones a gaudir dels serveis de salut, com ara la donació de sang, en condicions objectives d’igualtat, amb independència de l’orientació sexual.

També s’ha adreçat a l’Administració de la Generalitat per conèixer els protocols establerts per donar sang i els criteris d’exclusió permanent o temporal.

El Síndic de Greuges de Catalunya té el mandat del Parlament de Catalunya de supervisar l’Administració pel que fa al compliment del dret de les persones LGTBI i de lluitar contra l’homofòbia.

 

 

Tornar