Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El síndic actua davant una possible vulneració del dret d’expressar-se en català en un CAP de Torelló

31/07/2015

La llei estableix que els ciutadans es poden adreçar a l'Administració en qualsevol de les dues llengües oficials

Rafael Ribó aposta per la pedagogia per prevenir situacions com aquesta i recorda que Catalunya és un model exemplar de convivència lingüística

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici davant la informació apareguda als mitjans de comunicació i a les xarxes socials d'una possible vulneració de drets lingüístics en un centre d'atenció primària a Torelló.

Segons s'ha fet públic, la vulneració vindria de part d'un pediatra substitut que va prohibir a una pacient expressar-se en català per qüestions polítiques i  fins i tot li va donar l'alternativa de l'anglès.

El cas implica una clara conculcació de drets atès que la llei estableix que tots els ciutadans de Catalunya poden adreçar-se a l'Adminsitració, i ser atesos amb normalitat, en qualsevol de les dues llengües oficials, català i castellà. 

El Síndic s'ha adreçat al Departament de Salut per conèixer la versió de l'Administració i si s'han tingut en compte sancions i mesures preventives per evitar que es repeteixin situacions similars. De tota manera, Rafael Ribó ha destacat que "el model de convivència lingüística a Catalunya és exemplar i cal preservar-lo amb polítiques pedagògiques allunyades de la polèmica política".

 

 

Tornar