Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Primera visita institucional al Síndic de l'ararteko Manuel Lezertua

27/01/2016

L'actual defensor basc es va incorporar al càrrec a finals de maig de 2015 en substitució d'Iñigo Lamarca, que l'havia ocupat des de l'any 2004

Les funcions específiques del Síndic, com ara la supervisió d'empreses privades, la prevenció de la tortura o la transparència són alguns dels temes d'interès tractats 

La presidenta del Parlament rep en audiència el síndic i el seu homòleg basc

 

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha rebut aquest dimecres, 27 de gener, l'arateko, Manuel Lezertua, en la que és la primera trobada oficial entre ambdues institucions des que el defensor basc va prendre possessió del càrrec el 28 maig de 2015. Lezertua ha vingut acompanyat del secretari general de la institució de l'Ararteko, Faustino López de Foronda.

L'objectiu de la trobada és l'intercanvi d'experiències i de funcionament de treball, amb la voluntat de continuar amb la bona sintonia entre les dues institucions assolida durant el mandat d'Iñigo Lamarca, ararteko des del 2004 fins al 2015.

Entre els temes tractats destaquen les funcions específiques encomanades al Síndic, de supervisió d'empreses privades, de Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura i en l'àmbit de transparència, entre altres qüestions. També s'han abordat les actuacions més rellevants en temàtiques concretes, com ara infància i educació, salut i memòria històrica, i s'ha fet un repàs a les xarxes de defensors internacionals i la tasca que acompleixen.

Amb motiu de la visita institucional, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebut en audiència el síndic i l'arateko.

Manuel Lezertua és llicenciat en Dret i ha treballat com a lletrat del Govern Basc, del Tribunal Europeu de Drets Humans i del Tribunal Constitucional. També ha exercit de cap de la lluita contra la criminalitat del Consell d'Europa, organisme en què ha exercit d'assessor jurídic.

Tornar