Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic demana comparèixer al Parlament pel cas Maristes

31/03/2016

Reunió dels signants al Protocol marc d'actuació en casos d'abusos a infants

El Síndic ha convocat de nou totes les parts signants de Protocol marc per fer el seguiment de les mesures adoptades

Davant les mancances de coordinació i de comunicació detectades, destaca que cal el compromís ferm de portar a la pràctica el protocol

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha comunicat al Parlament la voluntat de comparèixer davant la Cambra per exposar la informació i conclusions extretes de la investigació oberta sobre el cas dels abusos sexuals denunciats a l'escola Maristes. Segons el síndic, atesa la gravetat i la repercussió dels fets és important que aquests siguin abordats per l'espectre polític amb el màxim rigor.

El síndic ha comparegut davant dels mitajns de comunicació després de la segona reunió convocada aquest dijous 31 de març a la seu de la institució amb totes les parts que fa vora deu anys van signar el Protocol Marc d'actuacions en casos d'abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors. A la trobada hi han assistit els responsables dels departaments d'Ensenyament, de Treball, Afers Socials i Famílies, de Justícia, d'Interior i de Salut. També hi han participat la Fiscalia,  el Tribunal Superior de Justícia, i la Delegació del Govern a Catalunya.  La primera reunió va tenir lloc el passat 17 de febrer.

El Síndic ha apel·lat de nou al compromís ferm  i a la voluntat indiscutible de les administracions i institucions de portar el protocol a la pràctica i aplicar-lo quan sigui necessari. Sense aquesta voluntat decidida de res serveixen els esforços per sistematitzar els processos d'actuació d'acord amb l'interès superior de l'infant.

Els fets esdevinguts  posen de manifest la necessitat de desenvolupar i aplicar el protocol amb la màxima celeritat possible, atès que a hores d'ara se segueixen constatant greus dificultats tant per a la detecció d'aquest tipus de maltractament com per a la coordinació de les diferents entitats i administracions per garantir la protecció dels infants que es puguin trobar afectats.

Tornar