Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El síndic rep a Vielha les queixes dels veïns de la Val d'Aran

31/05/2016

El síndic de greuges de Catalunya, i proòm de la Val d'Aran, Rafael Ribó, s'ha desplaçat aquest dimarts 31 de maig a Vielha, per atendre les queixes i les consultes dels veïns d’Aran. Prèviament, s'ha reunit amb l'alcalde de la localitat, Juan  Antonio Serrano.

Rafael Ribó i els membres del seu equip s’han desplaçat un cop l'any a la Val d'Aran des de l'any 2008, en què es va signar un conveni amb el síndic d'Aran per recuperar la figura del proòm com a garant dels drets a la zona.  L'acord establia el compromís del Proòm d'utilitzar l'aranès en les seves comunicacions i material de difusió, i d'elaborar un informe sobre les actuacions dutes a terme a l'Aran. Aquest acord es va reforçar amb la signatura l'any 2012 d'un conveni de supervisió singularitzada. 

Algunes dades destacades de l'esmentat Informe corresponent a l'any 2015 són el nombre d'actuacions iniciades per residents de la Val d'Aran, 13 queixes i 5 consultes. Més de la meitat d'aquestes (10) van estar relacionades amb l'àmbit de consum.

Encara que el Proòm té canals habilitats per presentar queixes des de qualsevol punt del món, el fet d'apropar-se a les localitats més allunyades de la seu a Barcelona li permet conèixer in situ les problemàtiques i els conflictes de la zona, en aquest cas dels aranesos, amb les administracions i empreses que presten serveis bàsics.

Tornar