Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic recomana a Territori que aturi el Pla urbanístic de l'aeròdrom del Bages fins que no es finalitzi la declaració ambiental estratègica

26/07/2016

La Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme tenia previst d'informar-ne durant la sessió del 26 de juliol amb caràcter previ a l'aprovació definitiva

El Síndic proposa que es facin públics el document previ i la declaració ambiental

El Síndic de Greuges de Catalunya ha demanat al Departament de Territori que retiri el Pla director urbanístic aeroportuari de l'Aeròdrom Barcelona/Bages de l'ordre del dia de la Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme de Catalunya, que estava prevista per al 26 de juliol de 2016. Segons el Síndic, la tramitació d'aquest projecte s'hauria d'ajornar fins que no es doni publicitat a la declaració ambiental estratègica i al mateix document que s'ha d'aprovar.

El Síndic ha constatat que en la pàgina web del Departament encara no s'ha publicat aquest document previ. Tampoc no s'ha sotmès a exposició pública la declaració ambiental estratègica del Pla, com estipula l'article 25 de la Llei 21/2013, d'avaluació ambiental. En aquest sentit, deixa clar que és un informe preceptiu i determinant.

El Síndic també s'ha interessat per la informació que s'ha donat als ajuntaments afectats, la participació que han tingut en l'elaboració d'aquest pla, el desenvolupament de la participació ciutadana en la tramitació de la informació de les administracions sectorials. Finalment, ha demanat rebre una còpia del text de la proposta final del Pla.

Tornar