Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic investiga presumptes irregularitats urbanístiques a Pals

28/07/2016

S'ha adreçat a l'Ajuntament per aclarir en quina fase es troba el Pla d'ordenació urbanística municipal

Qüestiona que s'hagi pogut autoritzar la tala de pins mentre la tramitació de llicències està suspesa 

S'han rebut queixes contràries al Pla perquè preveu edificar en zones de dunes i de pinars i inclou un nombre elevat d'habitatges

Les queixes rebudes sobre les obres d'esplanació i tala de pins que s'estan executant al terme municipal de Pals han alertat el Síndic de Greuges de Catalunya que hi podria haver irregularitats en el Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de la localitat. El Síndic s'ha adreçat a l'Ajuntament per preguntar en quin estat de tramitació es troba actualment el Pla. 

Més concretament, s'ha interessat per la valoració de les al·legacions presentades en el tràmit d'informació pública de l'aprovació inicial i per si s'ha fet l'aprovació provisional del POUM. Si encara no s'ha aprovat provisionalment, demana els motius pels quals s'ha endarrerit aquest tràmit, i en el cas que s'hagi aprovat provisionalment, els motius pels quals no ha estat aprovat de forma definitiva per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona. També ha demanat saber quina és la tramitació que s'ha donat a l'avaluació ambiental del POUM i en quina fase es troba actualment.

El Síndic qüestiona que tot i la suspensió de la tramitació de llicències urbanístiques en els terrenys afectats s'estiguin executant treballs d'esplanació i tala de pins. Atès que la tramitació de llicències esmentada està suspesa des del gener del 2015 en diversos sectors i el termini de suspensió seria de dos anys des de llavors, excepte en el cas que la suspensió s'hagués pactat per dur a terme els treballs preparatoris del POUM, ha demanat a l'Ajuntament que aclareixi si n'està al corrent i si les obres tenen autorització.

La investigació dóna continuïtat a l'actuació oberta el setembre de 2015 amb motiu de les queixes rebudes en contra del projecte. Els promotors d'aquestes queixes denunciaven que el POUM preveu edificar un nombre elevat d'habitatges (2.000) en un espai protegit de dunes i pinars.

Tornar