Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic defensa el dret al descans dels veïns de la Part Alta de Tarragona durant les festes majors de la ciutat

16/09/2016

Recomana a l'Ajuntament que analitzi l'impacte acústic de les activitats que autoritzi a la zona

Una integrant de l'Associació Farts de Soroll va presentar una queixa acompanyada de més de 230 signatures de suport

Demana informació sobre les mesures previstes per minimitzar les molèsties i a posteriori sobre les que s'hagin dut a terme

Seguint el mateix criteri exposat a l'Informe sobre oci nocturn i convivència ciutadana, presentat el juny de 2016 davant del Parlament de Catalunya, el Síndic ha emès una resolució en què defensa el dret al descans davant molèsties acústiques ocasionades per activitats nocturnes de caràcter festiu. En aquest cas, els afectats són els veïns de la Part Alta de Tarragona, que cada any durant les celebracions de les festes majors de Santa Tecla i de Sant Magí en pateixen les conseqüències acústiques.

Rafael Ribó ha recomanat a l'Ajuntament que analitzi acuradament l'impacte acústic de les activitats extraordinàries que autoritzi en aquesta zona i que l'informi sobre les actuacions concretes que finalment porti a terme per minimitzar les molèsties als veïns, i també del seu resultat. Prèviament l'Ajuntament havia explicat al Síndic que estaven treballant en diverses possibles mesures, com ara la limitació horària de les activitats i la supervisió estricta de la Guàrdia Urbana per assegurar el compliment d'aquests horaris.

També li va comunicar que estaven estudiant la possibilitat d'anar redistribuint progressivament les activitats a altres zones de la ciutat i que es plantejaven l'opció de mantenir reunions prèvies amb els organitzadors de les activitats per acordar la ubicació i el volum dels altaveus.

Els interessats es van adreçar al Síndic per mitjà de la queixa d'una veïna afectada, membre de l'Associació Farts de Soroll, la qual va adjuntar 230 signatures de suport. El problema que exposaven és que durant les festes majors la majoria d'actes es concentren al barri de la Part Alta, en carrers habitats, a l'aire lliure i amb un volum de soroll molt elevat, sobretot durant les nits.

Com ja recull l'esmentat informe monogràfic sobre aquesta problemàtica, el Síndic considera que tan legítim és voler gaudir de les festes majors com voler descansar al domicili sense interferències. Correspon a l'Ajuntament intentar compatibilitzar el dret al descans, i a la inviolabilitat del domicili, amb la realització d'actes festius amb motiu de la festa major.

L'Informe també destaca que el dret al medi ambient adequat implica el dret a viure sense sorolls. Per  donar compliment a aquest dret, considera que  l’Administració ha d'adoptar un paper més actiu i contundent. Cal que dugui a terme una actuació inspectora continuada i eficaç per detectar els focus problemàtics amb agilitat i perquè no es cronifiquin les molèsties. També recomana que s’adoptin mesures que no impliquin únicament sancionar.

Tornar