Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic obre una actuació d'ofici pels sorolls de l'aeroport de Sabadell

05/10/2016

Un grup de veïns de Barberà del Vallès ha presentat una queixa per les molèsties dels avions en enlairar-se i aterrar
 

La inactivitat de la Comissió de Seguiment Ambiental de l'aeroport, que fa més de sis anys que no es convoca, comporta un malestar afegit entre els afectats

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una investigació per aclarir quines actuacions estan duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments afectats amb relació a les molèsties per sorolls que ocasiona l'aeroport de Sabadell.

L'actuació s'ha iniciat a partir d'una queixa plantejada per un grup de veïns de Barberà del Vallès, un dels municipis implicats, juntament amb Badia i Sant Quirze del Vallès. També s'han tingut en compte les notícies publicades sobre el malestar dels afectats per la inactivitat de la Comissió de Seguiment Ambiental de l’aeroport. Segons els interessats, la problemàtica i l'impacte acústic dels avions en enlairar-se i aterrar s'haurien de poder abordar en l'esmentada comissió, que no es convoca des del 2009.

De fet, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, que té designada una plaça en aquesta comissió, ha assenyalat que mai no ha estat convocada a cap reunió.

En aquest sentit, el Síndic ja va intervenir fa uns quants mesos arran d'una queixa per manca de resposta de la Subdirecció General de Ports i Aeroports a l'escrit d'un ciutadà, en representació de dues federacions d'associacions de veïns de Barberà i Sant Quirze del Vallès.  Malgrat que finalment l’Administració va respondre a la persona interessada, en l’actuació recentment iniciada el Síndic posa l’accent en la inactivitat de la Comissió de Seguiment Ambiental de l’aeroport.

Tornar