Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic investiga l’acollida de les deu persones immigrants que van arribar a Lliçà d’Amunt amagades en un camió

22/11/2016

També ha obert una actuació per fer el seguiment de l’actuació protectora de la DGAIA amb relació als quatre adolescents sense referents familiars
 
L’Administració de la Generalitat té la competència exclusiva en matèria del primer acolliment de les persones immigrades

 

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici per supervisar el procés d’acollida de les deu persones immigrants, entre elles quatre adolescents d’entre 15 i 17 anys, que fa uns dies van arribar a Lliçà d’Amunt amagades en un camió de mercaderies.

Atès que l’Administració de la Generalitat té la competència exclusiva en matèria de primer acolliment, el Síndic s’ha adreçat a la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, perquè l’informi de les actuacions que s’estan duent a terme per fer efectiva la prestació d’aquest servei.

En concret, ha demanat informació sobre les actuacions que s’han dut a terme per acompanyar els afectats a l’hora d’exercir el seu dret a sol·licitar la protecció internacional davant l’Administració de l’Estat. 

També s’ha incidit en les mesures adoptades perquè puguin gestionar l’empadronament al municipi corresponent i accedir als recursos, projectes i programes orientats a atendre les necessitats d’allotjament i de manutenció .

Pel que fa als quatre adolescents, tenint en compte la seva especial vulnerabilitat, atesa la manca de referents familiars a Catalunya, el Síndic ha obert una actuació específica per conèixer els circuits d’atenció, les mesures de protecció adoptades, i també la informació i l’assessorament proporcionats pel que fa a la sol·licitud de protecció internacional. Amb aquest propòsit, s’ha adreçat a la DGAIA, organisme que n’ha assumit la tutela.

Tornar