Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic insta l'Ajuntament de Palafrugell que paralitzi les obres del Golfet i doni accés a consultar l'expedient de llicència

29/11/2016

Demana a la Generalitat que impugni les llicències de construcció de la finca que el consistori no hagi revisat malgrat el requeriment de fer-ho

Demana a totes les administracions implicades que vetllin per l'aplicació del principi de prevenció, precaució i cautela en matèria mediambiental

El Síndic de Greuges de Catalunya ha emès la resolució relativa a les queixes que li van arribar amb motiu de la construcció d'un habitatge a la zona coneguda com el Golfet de Calella de Palafrugell. Rafael Ribó, després d'investigar el cas, ha recomanat al consistori d'aquesta localitat empordanesa que permeti que l'associació Salvem el Golfet exerceixi el dret d'accés a la informació pública i pugui consultar l'expedient de les llicències urbanístiques, com li havia sol·licitat l'agost del 2016.

També ha recomanat a l'Ajuntament que ordeni paralitzar les obres i que resolgui iniciar sense més dilació els expedients de revisió de llicència que li ha fet arribar la Direcció General d'Ordeanció del Territori i Urbanisme i que encara no ha respost. En aquest mateix sentit, insta l'esmentada administració de la Generalitat que impugni les llicències de construcció de la finca que no hagin estat revisades malgrat els requeriments per part seva.

El Síndic també demana a totes les administracions implicades que vetllin per l'aplicació del principi de prevenció, precaució i cautela en matèria mediambiental en aquest projecte. La impossibilitat d'aconseguir la reparació dels danys ambientals quan es produeixen obliga a prevenir-los i a donar prioritat a la intervenció prèvia i al disseny mitjançant un planejament preventiu. En aquest cas, això justifica sobradament l'aturada de les obres.

Els promotors de les queixes havien denunciat inicialment l'impacte paisatgístic del projecte i l'injustificat increment de la possibilitat d'edificar en aquesta parcel·la sota l'empara de Pla de millora urbanística fet a mida. També es queixaven de mancances en la seguretat per possibles despreniments de roca i que les obres impliquen la modificació d'un camí de ronda.

El Síndic també ha detectat manca de transparència en el procediment. D'una banda, els interessats qüestionen que la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme no els ha comunicat les seves resolucions. I, de l'altra, critiquen que l'Ajuntament tampoc els ha donat cap resposta a la seva denúncia del 5 d'agost de 2016, i que denega l'accés de l'advocat que els representa al projecte autoritzat mitjançant llicència. Amb relació a aquestes reivindicacions, el Síndic ha recomanat que l'Ajuntament de Palafrugell resolgui de forma motivada sobre la petició que l'Associació Salvem el Golfet hi va adreçar el 5 d'agost de 2016 i notifiqui la seva decisió indicant els recursos, si és el cas, que s’hi poden interposar en contra. També ha suggerit que la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme, si no ho ha fet fins ara, notifiqui als interessats que li van presentar les denúncies el contingut de les seves resolucions.

Tornar