Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic investiga l'actuació de l’Administració per descontaminar el pantà i els terrenys d'Ercros a Flix

20/12/2016

Investiga la possible vulneració de drets mediambientals que podria causar una greu afectació a la salut de les persones 
S'ha adreçat a l'Ajuntament, a la Generalitat i al Govern estatal per conèixer les actuacions que estan duent a terme per resoldre la situació

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici per investigar una possible vulneració de drets mediambientals a la localitat de Flix. Una presumpta mala pràctica que pot tenir, a més, una greu afectació per a la salut de les persones.

Segons les informacions publicades, l'empresa pública Acuamed, dependent del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, ha deixat inacabada la descontaminació de l'embassament de Flix. D'acord amb els estudis realitzats, queden 150.000 tones de residus tòxics al fons del pantà esmentat i la planta de tractament de residus no està operativa.

Paral·lelament, l'empresa química Ercros, actual propietària de la planta industrial centenària La Fàbrica, situada a la comarca de la Ribera Alta, ha anunciat el cessament de bona part de la seva activitat. Amb el tancament de les instal·lacions, deixarà 40 hectàrees buides de sòl molt contaminades. 

Per aclarir les circumstàncies del cessament de l'activitat d'Acuamed i les implicacions del tancament de bona part de les instal·lacions d'Ercros, i també conèixer les actuacions que està duent a terme l'Administració per resoldre tota aquesta situació, el Síndic s'ha adreçat a diverses administracions. Així, ha demanat informació a l'Ajuntament de Flix i a tres organismes dependents del Departament de Medi Ambient. En concret, la Direcció General de Qualitat Ambiental, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència de Residus de Catalunya.

També s'ha adreçat a l'empresa Acuamed, al Ministeri de Foment i al d'Agricultura i Medi Ambient.

Tornar