Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic adverteix l'Ajuntament de Barcelona que és imprescindible un ampli consens veïnal abans d'emplaçar les superilles

07/04/2017

Valora positivament la iniciativa pel que fa a la reducció de la contaminació acústica i atmosfèrica, però considera que en el cas del Poblenou ha mancat planificació i suficient transport públic alternatiu

Demana que s'extremin les precaucions per preservar el descans de les persones que viuen en habitatges propers

Amb motiu de la investigació de la superilla del Poblenou, que va generar queixes de persones afectades, el Síndic s'ha reunit amb totes les parts

Després d'analitzar la informació facilitada per l'Ajuntament de Barcelona sobre els processos de participació ciutadana duts a terme abans d'endegar el projecte de la superilla del Poblenou, el Síndic ha manifestat al consistori que hi va haver manca d'informació prèvia i li ha recomanat que, per endegar canvis com aquest en els hàbits ciutadans, extremi la informació als veïns i cerqui un ampli consens.

També demana a l'Ajuntament que s'extremin les precaucions per preservar el descans de les persones en l'interior de les superilles i per no agreujar les condicions de vida de les que resideixen als carrers que la delimiten. El Síndic, que també va demanar informació sobre els estudis de mobilitat en què es basava el projecte del Poblenou, suggereix que s'exigeixi el compliment del codi de circulació a tots els vehicles que hi circulin, ja es tracti de cotxes o de bicicletes.

El Síndic valora molt positivament totes les polítiques que ajudin a reduir la contaminació i a humanitzar la ciutat, i comparteix la preocupació manifestada per les autoritats locals pel que fa als efectes que té la contaminació atmosfèrica i acústica sobre la salut de les persones que resideixen a Barcelona. No obstant això, considera que en el cas del Poblenou ha mancat una planificació sobre les mesures necessàries que calia adoptar, com ara el reforç del transport públic, per minimitzar les molèsties als veïns afectats.

El Síndic va rebre 84 queixes arran de la implantació de la superilla al barri de Poblenou, el setembre de 2016. Els interessats plantejaven que s'havia posat en marxa la prova pilot just a la tornada de les vacances d'estiu, raó per la qual moltes de les persones afectades no havien pogut tenir-ne informació. Aquesta mesura, manifestaven, si bé podia alleugerir la contaminació atmosfèrica i acústica de la zona interior, sobrecarregava la dels carrers que la delimitaven cap als quals s'havia reconduït el trànsit. D'altra banda, temien que als nous espais establerts per al gaudi ciutadà s'utilitzessin de nit per fer festes i reunions i es privés del descans els veïns.

El Síndic es va adreçar a l'Ajuntament de Barcelona per demanar informació i es va reunir amb els seus representants polítics i tècnics per tractar aquest assumpte. A banda de l'esmentada documentació sol·licitada, també va demanar quines mesures es prendrien per resoldre els problemes que havien sorgit amb l'entrada en funcionament de la mesura. 

Tornar