Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic analitza com les conclusions del MIT sobre el Castor poden repercutir en el rescabalament dels afectats i els consumidors

03/05/2017

Convoca una reunió del grup d'experts creat pel Síndic al seu dia per analitzar-ho
 
Avaluarà l'impacte potencial d'aquestes conclusions en el procediment iniciat per diverses institucions d'àmbit europeu 

El Síndic de Greuges ha convocat el grup d'experts sobre el Castor per analitzar les conclusions de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) sobre l'esmentada plataforma fallida amb relació a les consideracions incloses en l'informe elaborat pel Síndic el novembre de 2014.

Aquestes consideracions es concreten en la necessitat, expressada pel Síndic, de rescabalar els afectats pels sismes i de depurar responsabilitats dels càrrecs públics que al seu dia van obviar els informes que alertaven de les conseqüències de l'activitat sismològica.

La trobada també ha de servir per estudiar com canalitzar el rescabalament de la subvenció estatal a l'empresa adjudicatària, de manera que no repercuteixi en les factures dels consumidors, que és com està establert actualment.

El Síndic també vol que en el marc de la reunió s'avaluï l'impacte potencial de les conclusions emeses pel MIT en les actuacions del Banc Europeu d'Inversions, de l'Ombudsman Europeu i de la Comissió Europea. També vol analitzar si les aportacions esmentades poden tenir alguna afectació en el procediment iniciat per determinar si hi ha hagut una ajuda d'estat encoberta.

Finalment, Rafael Ribó demanarà que la informació del MIT es faci arribar al jutjat que instrueix la causa del Castor perquè la tingui en compte en les deliberacions.

La reunió del grup d'experts, integrat per diverses entitats de consumidors, associacions de veïns, sindicats i col·legis professionals, tindrà lloc el dimarts 9 de maig a la seu del Síndic.

 

Tornar