Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic actua d’ofici i demana informació al Departament de Salut pels brots de sarna a l’àrea del Camp de Tarragona

24/01/2018

Segons els mitjans de comunicació hi ha hagut dos focus en pocs dies, un a l’Hospital Sant Joan de Reus i l’altre en una escola de la Riera de Gaià

Després d’assabentar-se per mitjà de la premsa de l’aparició de dos brots d’escabiosi (sarna) a la zona del Camp de Tarragona, el Síndic ha obert una actuació d’ofici i ha demanat informació al Departament de Salut.

Segons la informació recopilada, fa uns dies es va detectar un primer focus a l’Hospital Sant Joan de Reus. En un principi els afectats eren diversos membres del personal del servei d’urgències i posteriorment també es va contagiar un treballador de l’àrea quirúrgica.

El segon focus de sarna, que ara ha sortit a la llum, va detectar-se uns dies després en una escola de la localitat de Riera de Gaià, al Tarragonès. Concretament, segons els mitjans, el centre afectat és l’Escola Montoliu.

El Síndic considera convenient obrir una actuació d'ofici amb l’objectiu d'obtenir informació sobre l'activació dels protocols d'inspecció, vigilància i control, i el seguiment de l’evolució del brot en ambdós centres.

Tornar