Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic estudiarà la variant de Torroella de Montgrí que té importants implicacions en el paisatge del Baix Empordà

23/10/2020

Els problemes de circulació dels estius i les llargues cues han portat a projectar un nou pont sobre el riu Ter, amb una amplada de més de 30 metres 

Ecologistes i pagesos ja han mostrat la seva oposició

El Síndic demana saber si s’han estudiat alternatives amb menys impacte en el medi ambient

El Síndic de Greuges ha tingut coneixement pels mitjans de comunicació que la Generalitat ha iniciat els tràmits per dur a terme un projecte que ha de permetre construir un nou pont sobre el Ter per connectar la carretera que va de Verges a Torroella amb la que va de Serra de Daró a Torroella. Aquesta infraestructura elevada, de més de 30 metres d’amplada, afecta terrenys agrícoles on es concentren moltes plantacions de fruiters. 

Torroella de Montgrí és un municipi que pateix greus problemes de circulació als estius, atès el gran nombre de vehicles que han de circular pel centre del poble. Així mateix, la conjunció de carreres estretes, sense voreres, i el trànsit de vehicles de gran tonatge, d’agrícoles, de ciclistes i de vianants produeix un greu problema d'inseguretat.

Entitats ecologistes i pagesos consideren que aquesta infraestructura proposada posaria en risc el paisatge del Baix Empordà i que, a més, no solucionaria el problema de les congestions. 

Davant d’aquests fets, el Síndic s’ha adreçat al Departament de Territori i Sostenibilitat per tal que l’informi sobre l’estat en què es troba aquest projecte, si s’han estudiat alternatives menys agressives des del punt de vista del medi ambient, les actuacions informatives dutes a terme o previstes en el territori i els tràmits de participació efectuats i, si s’escau, la valoració de les al·legacions presentades.

Tornar