Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic investiga la convenció sobre criptomonedes celebrada a Badalona

22/04/2022

La convenció ha estat organitzada per una empresa investigada per estafa piramidal

El Síndic ha demanat informació a l’Ajuntament de Badalona i a la Generalitat

D’acord amb les informacions publicades pels mitjans de comunicació, el cap de setmana del 9 i 10 d’abril es va celebrar una convenció sobre criptomonedes al Palau Olímpic de Badalona organitzada per IM Academy, una empresa nord-americana que està sent investigada per estafa piramidal arreu del món. Segons aquestes informacions, sembla que l’empresa es dedica a captar adolescents i joves que, a canvi d'una inversió econòmica, entren a formar part d'una organització amb un funcionament de caràcter sectari, la qual, a base de publicitat enganyosa, promet l'enriquiment fàcil a través de l'adquisició de criptomonedes. D’acord amb les mateixes informacions, alguns membres de l'organització estan sent investigats per la Fiscalia per estafa, publicitat enganyosa i organització criminal.

Algunes famílies d'adolescents que han entrat a formar part d'aquesta organització denuncien la situació i exposen com ha afectat aquesta empresa els seus fills i filles en termes d’hàbits, estat d'ànim, seguiment escolar, aïllament i conflicte amb la família.

Per estudiar aquest assumpte, el Síndic ha obert una actuació d’ofici i s’ha adreçat a l’Ajuntament de Badalona, al Departament de Drets Socials, al Departament de Salut i al Departament d’Interior per sol·licitar la informació de què disposen en relació amb aquest cas i les actuacions que s’han emprès des que s’ha conegut la notícia. Paral·lelament, el Síndic també vol conèixer les actuacions, en general, que puguin endegar a partir d’ara per prevenir, detectar i intervenir en situacions en què es puguin produir moviments de tipus sectari de persones o organitzacions cap a joves i adolescents, com sembla que s'ha produït en aquest cas.

Tornar