Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic obre una actuació d’ofici per estudiar una activitat lúdica adreçada a infants, adolescents i adults, en el marc de la qual s'havien de dur a terme proves de contingut sexual

05/08/2022

El Servei de Joventut de l'Ajuntament de Vilassar de Mar va organitzar una gimcana nocturna per a joves de dotze a trenta anys amb proves de contingut sexual

El Síndic ha demanat informació a l'Ajuntament de Vilassar de Mar sobre aquesta activitat en atenció a la protecció de l'interès superior dels infants i adolescents que hi van participar

El Síndic de Greuges de Catalunya ha tingut coneixement, arran de la informació apareguda als mitjans de comunicació i de les queixes d’algunes persones que s'han adreçat a la institució, que el passat 22 de juliol el Servei de Joventut de l'Ajuntament de Vilassar de Mar va organitzar una gimcana nocturna per a joves de dotze a trenta anys, algunes proves de la qual tenien un contingut sexual.

Alguns mitjans de comunicació també han informat que el consistori ha difós imatges d'algunes nenes que van participar en l'activitat mentre duien a terme les proves, sense l'autorització dels seus progenitors. En concret, s'exposa que hi ha imatges que s'han difós al compte d'Instagram del Servei de Joventut de l'Ajuntament.

Segons el comunicat emès per l'Ajuntament, la gimcana va ser dinamitzada per joves del curs de monitoratge de lleure, que eren els responsables d'adaptar les activitats de la gimcana a cada franja d'edat, tenint en compte especialment els grups d’infants de menys edat.

Amb l’objectiu d’estudiar el tema amb profunditat, el Síndic ha obert una actuació d’ofici i s’ha adreçat a l'Ajuntament de Vilassar de Mar. En concret, la institució vol saber quina és la valoració de l'administració municipal d’aquesta situació des del punt de vista de la protecció de l'interès superior dels infants i adolescents que van participar en la gimcana.

El Síndic també ha preguntat sobre les imatges que es van captar d’infants i adolescents mentre duien a terme la gimcana i sobre la posterior publicació d’aquestes imatges sense el consentiment corresponent dels tutors legals dels infants o dels mateixos adolescents, segons el cas.

Tornar