Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Origen i característiques

Origen dels programes de cooperació

El juny de 1998 el Síndic va signar un conveni amb el Defensor del Poble i el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid i fins a l’any 2003 va dirigir conjuntament amb aquestes dues institucions un programa institucional de cooperació adreçat a diversos països dels Balcans i finançat majoritàriament per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional.

La finalitat del programa era contribuir a la consolidació de l’Estat de Dret, i col·laborar, en concret, amb la consolidació de les institucions d’ombudsman, l’advocacia i el poder judicial als països de la regió balcànica amb els quals es coopera.

Tot i la finalització de l’esmentat programa institucional de cooperació el 2003, el Síndic va decidir continuar cooperant amb les institucions dels Balcans.

 

Característiques de la cooperació del Síndic

  • Caràcter institucional: tots els projectes es basen en la cooperació entre la nostra institució i les institucions jurídiques de l’àrea esmentada.
  • Assistència jurídica integral: es col·labora amb les institucions d’ombudsman, col·legis d’advocats, associacions de jutges i fiscals i altres institucions jurídiques balcàniques en el camp de l’assessorament jurídic, la formació i l’intercanvi d’experiències professionals.
  • Implicació de les institucions del país: es col·labora amb les institucions esmentades en resposta a les seves peticions concretes, en les matèries que suggereixen i amb l’organització conjunta de les activitats que tenen lloc tant al nostre país com als Balcans.
  • Programa Institucional de CooperacióInterrelació entre les diferents comunitats culturals de la regió: les diferents activitats compten amb la participació conjunta de juristes de diferents comunitats, procedents del mateix país o de diversos països dels Balcans, fet que ajuda la reconstrucció dels llaços existents abans de la guerra.

 

Programa institucional de cooperació jurídica als Balcans (1999-2002)

Descarregueu el document en PDF (en castellà)

Descarregueu el document en PDF (en serbi)