eButlleti
Abril2009
Logo

L’oficina del Síndic es desplaça a la Seu d’Urgell el 29 d'abril

L’oficina del Síndic es desplaçarà a la Seu d’Urgell el pròxim 29 d’abril. Les persones que vulguin fer consultes o exposar queixes de les administracions han de demanar hora trucant al 900 124 124 o enviant un missatge electrònic a sindic@sindic.cat. L’equip del Síndic atendrà les visites a l?edifici de les Monges, carrer Capdevila, 29 tercera planta.
Més informació

El síndic compareix al Parlament per explicar l’Informe 2008

Els dilluns dies 20 i 27 d’abril a les quatre de la tarda, el síndic compareixerà en comissió al Parlament per explicar l’Informe 2008, que va lliurar al president de la cambra a mitjan febrer.
Contingut íntegre de l’Informe 2008

L’exposició “Obrim portes als drets” a Puigcerdà i la Seu d’Urgell

Durant el mes d’abril, l’exposició itinerant “Obrim portes als drets”, creada pel Síndic per mostrar la història i el treball de la institució, es podrà veure a la sala d’exposicions de Caixa Girona de Puigcerdà (plaça de l’Ajuntament, 2) del dia 6 i fins el dia 13 d’abril, i a la sala polivalent Sant Domènec de la Seu d’Urgell (carrer Sant Domènec) del 15 al 30 d'abril.
Més informació

Rafael Ribó participa en un seminari europeu de defensors sobre immigració

El síndic, Rafael Ribó, participarà els dies 6 i 7 d’abril en el seminari “L’impacte de la immigració en el treball de l‘Ombudsman”, que es farà a Xipre organitzat pel Defensor del Poble Europeu i l’Ombudsman de Xipre, en el marc de les trobades biennals que el Defensor del Poble Europeu té amb les institucions estatals d’ombudsman de la UE. Ribó, juntament amb el justicia de Aragón, Fernando García Vicente, assisteix al seminari com a representant dels defensors autonòmics de l’Estat espanyol, per haver estat escollit per representar-los.

El Síndic proposa un codi de bones pràctiques a l’Administració

Coincidint amb el 25è aniversari de la institució, el síndic, Rafael Ribó, va presentar el 27 de març el projecte de codi de bones pràctiques de l’Administració. Per elaborar aquest codi s’han analitzat les resolucions dictades pel Síndic per combatre les pràctiques contràries a la bona administració i s’han extret o reformulat les propostes genèriques que al seu dia ja es van comunicar a les administracions. El codi recull 17 principis com ara la igualtat i la no-discriminació, el deure de respondre expressament o el termini raonable.
Més informació

El Síndic fa 135.578 actuacions i rep més de 55.000 queixes en 25 anys

En els seus primers 25 anys d’existència, el Síndic de Greuges ha fet 135.578 actuacions, de les quals 55.198 (un 40%) són queixes i 79.392 (un 59%) són consultes. El grau d’acceptació de les resolucions del Síndic per les administracions ha estat del 90% i només en un 10% les resolucions no s’han acceptat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.