eButlleti
Desembre2009
Logo

Desplaçament de l'oficina i exposició "Obrim portes als drets!" a Valls

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Valls el pròxim dijous dia 17 de desembre per rebre queixes i consultes sobre les administracions. S'atendran les visites a l'Institut d'Estudis Vallencs, carrer Jaume Huguet, 1. Prèviament, cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat. Al mateix Institut d'Estudis Vallencs es podrà veure des del dia 9 i fins al 20 de desembre l'exposició itinerant "Obrim portes als drets!", creada pel Síndic per mostrar la història i el treball de la institució. El dia 17 de desembre a les 18:30 el síndic, Rafael Ribó farà un acte de presentació de l'exposició.
Més informació sobre el desplaçament
Més informació sobre l'exposició

Atenció personalitzada a Cubelles, Barberà del Vallès i Sant Pere de Ribes

@sindic
El desplaçament a aquests municipis es farà en el marc dels convenis de supervisió singularitzada que el Síndic ha signat en cada un dels ajuntaments. A Cubelles, l'atenció personalitzada de l'equip del Síndic serà el dia 3 de desembre, a Barberà del Vallès, el dia 10, i a Sant Pere de Ribes, el dia 16. Tota persona que vulgui presentar una queixa contra les administracions o fer una consulta cal que concerti una entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació Cubelles
Més informació Barberà
Més informació Sant Pere de Ribes

Canet de Mar, vuitè municipi amb conveni de supervisió singularitzada

@sindic
La supervisió singularitzada es concreta, entre d'altres, en l'elaboració, per part del Síndic, d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Canet que hagi atès el Síndic. A més, l'equip del Síndic es desplaçarà periòdicament a Canet per atendre persones i entitats que vulguin presentar queixes contra les administracions o fer consultes.
Més informació

El Síndic fa balanç de l'aplicació a Catalunya de la Convenció sobre els drets dels infants de les Nacions Unides

@sindic
El Síndic de Greuges ha fet balanç de l'aplicació de la Convenció sobre els drets dels infants de les Nacions Unides (norma internacional que recull els drets dels infants i els joves de tot el món) en el vintè aniversari de la seva aplicació. Com a dèficits més significatius de l'aplicació a Catalunya s'han ressaltat, en l'àmbit de l'educació, la segregació escolar, en l'àmbit de la protecció, algunes disfuncions del sistema protector com ara la sobreocupació de centres o la saturació dels equips d'atenció i, en l'àmbit de la participació, les mancances en la cultura de l'escolta i la inclusió del menor en la presa de decisions.
Més informació

Suggeriment per incloure al fons d'acció social dels empleats de la Generalitat ajuts per al cònjuge o la parella de fet dependent o amb discapacitat

@sindic
Actualment, les bases del fons d'acció social (FAS) només preveuen ajuts per als fills o filles o els ascendents dependents o discapacitats i no per als cònjuges ni les parelles de fet. Per al Síndic es dóna un tractament diferent a situacions personals que es poden considerar equitatives. No preveure la possibilitat de rebre ajuts únicament per raó de matrimoni o d'altres formes d'unió en convivència és, segons el Síndic, insuficient.
Més informació

Reunió de les juntes directives de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI) a Viena

Els dies 19, 20 i 21 de novembre es van reunir a Viena les juntes directives europea i mundial de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI), on també es va celebrar la inauguració oficial de la seu central de l'IOI, recentment traslladada a la capital austríaca. El síndic Rafael Ribó, com a president de la secció europea de l'Institut, va dirigir la reunió corresponent al capítol europeu, en la qual s'han establert les línies d'actuació i els projectes que hauran de ser discutits en el futur per tots els membres.
Mes informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.