eButlleti
Febrer2009
Logo

Presentació de l'Informe anual 2008

El dilluns 16 de febrer, el síndic, Rafael Ribó, lliurarà al president del Parlament, Ernest Benach, l'Informe anual 2008. En acabar, a les 13.15 hores, oferirà una roda de premsa al mateix Parlament per explicar-ne el contingut. L'informe recull les queixes i les activitats que va fer la institució l'any passat.

Cardona i Sant Sadurní d'Anoia, propers desplaçaments de l'oficina del Síndic

Cardona, el 12 de febrer, i Sant Sadurní d'Anoia, el 26 de febrer, seran els propers desplaçaments de l'oficina del Síndic perquè les persones puguin presentar queixes contra les administracions o fer consultes. Cal concertar l'entrevista prèviament trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació Cardona
Més informació Sant Sadurní d'Anoia

L'exposició "Obrim Portes als Drets" a Solsona

L'exposició "Obrim portes als drets", creada pel Síndic de Greuges per mostrar la història i el treball de la institució, serà durant el mes de febrer a Solsona. Del dia 4 al 27 de febrer es podrà veure a l'Aula de Cultura de Caixa Penedès, carrer Castell, 19, primer pis.
Més informació

Conveni de supervisió singularitzada amb l'Ajuntament de Cardedeu

El 4 de febrer, l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, i el síndic de greuges, Rafael Ribó, signaran un conveni de col·laboració per potenciar la defensa dels drets en l'àmbit local que suposarà que el Síndic faci una supervisió singularitzada de les queixes i les consultes que rebi d'habitants d'aquest municipi. Aquesta supervisió es traduirà en l'elaboració d'un informe anual. Sant Adrià de Besòs, Castellar del Vallès, Sant Sadurní d'Anoia i Cubelles ja han signat convenis similars amb el Síndic.
Informació conveni Cubelles

Suggeriment per aplicar una quota fixa per pagar els costos del subministrament d'aigua

El S índic s'ha dirigit a diferents ajuntaments perquè modifiquin l'estructura tarifària del servei de subministrament d'aigua i apliquin un sistema de tarifa o quota fixa que repercuteixi els costos estructurals del servei separats del que és el cost del consum.
Més informació

Cobertura jurídica al cobrament de la quota anual del Carnet Jove

El defensor de les persones considera que aquesta cobertura jurídica s'hauria de fer sobre la base de la seva configuració com a ingrés públic. El Síndic recorda al Departament d'Acció Social i Ciutadania que la Constitució estableix que s'han de regular per llei la imposició de tributs i la regulació dels seus elements essencials. En cas contrari, la prestació econòmica demanada és nul·la de ple dret per manca de cobertura jurídica.
Més informació

Curs sobre el Síndic a la Universitat Autònoma de Barcelona

Per sisena vegada, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Síndic de Greuges organitzen un crèdit de lliure elecció de 18 hores sobre el Síndic. Durant el curs, obert a tots els alumnes de la Universitat, s'explicaran els fonaments teòrics de la institució i també casos pràctics d'alguns dels àmbits d'actuació del Síndic. Una ponència del síndic, Rafael Ribó, obrirà el curs el 9 de març.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.