eButlleti
Juliol2009
Logo

L'exposició "Obrim portes als drets" a Sant Feliu de Guíxols

@sindic
L'exposició itinerant "Obrim portes als drets", creada pel Síndic per mostrar la història i el treball de la institució, es podrà veure al centre cívic Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols (pl. Salvador Espriu s/n) de l'1 fins a l'11 de juliol.
Més informació

El síndic participa en la trobada anual de defensors universitaris

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, participarà el proper dia 10 de juliol en la Trobada Anual de Síndics i Defensors de les Universitats de la Xarxa Vives d'Universitats, que agrupa la majoria de centres dels Països Catalans. Enguany la trobada es farà a la Universitat de València.
Web Xarxa Vives

Informe extraordinari "La protecció de la infància en situació d'alt risc social a Catalunya"

@sindic
El treball ofereix una diagnosi global sobre la situació del sistema protector i evidencia indicadors de saturació i diverses mancances del sistema. L'anàlisi de les xifres evidencia un augment significatiu dels recursos destinats al sistema de protecció, els quals han augmentat un 28% en el període 2003-2007, un esforç quasi equivalent a l'increment del nombre d'infants tutelats (27%). Tanmateix, l'augment del nombre de professionals dels equips d'atenció a la infància (EAIA) i de places residencials no han impedit que els centres estiguin al límit o per sobre de la seva capacitat o que molts infants no puguin disposar del recurs més adequat a les seves necessitats.
Contingut íntegre de l'informe

El Síndic de Greuges, Proòm de la Val d'Aran

@sindic
El sindic d'Aran, Francesc Boya, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat el conveni entre ambdues institucions pel qual es crea la figura del Proòm de la Val d'Aran, defensor dels drets dels administrats a l'Aran i garant de l'exercici adient de l'autogovern. D'aquesta manera, el Síndic de Greuges de Catalunya adopta el nom de Pròom a l'Aran i oferirà una visió singularitzada de vigilància i supervisió del Conselh Generau que es concretarà en l'elaboració d'un informe anual.
Més informació

Rafael Ribó, president de la Junta Directiva Europea de l'Institut Internacional de l'Ombudsman

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, ha estat nomenat president de la Junta Directiva Europea de l'Institut internacional de l'Ombudsman (IOI) després de ser reelegit com a director de la Junta durant l'assemblea general que es va celebrar a Estocolm del 9 al 12 de juny. Aquest nomenament comportarà la ubicació a Barcelona de la seu de l'oficina de la regió europea.
Més informació
Web IOI

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.