eButlleti
Juny2009
Logo

Informe extraordinari “La protecció a la infància en situació d’alt risc social a Catalunya”

@sindic
El proper dijous dia 4, el síndic, Rafael Ribó, acompanyat de l’adjunt per a la defensa dels drets dels infants, Xavier Bonal, lliurarà al president del Parlament l’informe extraordinari “La protecció a la infància en situació d’alt risc social a Catalunya”. En acabar, a les 10.15 hores, oferirà una roda de premsa al mateix Parlament per explicar-ne el contingut.

El Síndic rebrà queixes i consultes a Mataró, Tortosa i Sant Feliu de Guíxols

@sindic
Durant el mes de juny, el Síndic desplaçarà l'oficina per rebre queixes i consultes a les localitats de Mataró, dijous 18, Tortosa, dijous 25, i Sant Feliu de Guíxols, dimarts 30. Cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació de Mataró
Més informació de Tortosa

Presentacions territorials de l’Informe 2008

Coincidint amb el desplaçament de l'oficina del Síndic a Mataró, Tortosa i Sant Feliu de Guíxols, el síndic, Rafael Ribó, farà presentacions de l'Informe anual 2008 a les tres ciutats. Aquestes presentacions tenen com a objectiu explicar el treball del Síndic durant l'any passat, incidint especialment en les problemàtiques detectades en cada territori. A Mataró, serà el dijous 18 al centre cívic Pla d'en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6) . A Tortosa, es farà a la Cambra de Comerç (Cervantes 7) i a Sant Feliu de Guíxols al centre cívic Vilartagues (Salvador Espriu s/n).
Contingut íntegre de l’informe

L’exposició “Obrim portes als drets” continua viatjant per Catalunya

@sindic
“Obrim portes als drets”, l’exposició itinerant del Síndic que explica la història i el funcionament de la institució, es podrà veure durant el mes de juny a Mollerussa, del dia 3 al 10 de juny; a Mataró, del 13 al 18 de juny; a Tortosa, del 23 al 27 de juny, i a Sant Feliu de Guíxols, del 1 al 11 de juliol.
Més informació

El Síndic participa a la IX Conferència Mundial de l’Institut Internacional de l’Ombusman

@sindic
Una delegació del Síndic, encapçalada per Rafael Ribó, assistirà a la novena Conferència Mundial de l’Institut Internacionl de l’Ombudsman (IOI), que els dies 9,10,11 i 12 de juny es fa a Estocolm per celebrar també els 200 anys de l’Ombudsman de Suècia. Ribó presentarà una ponència sobre la supervisió dels defensors a les companyies privades que presten serveis públics.
Més informació

La precarietat laboral del personal de les escoles tallers, cases d’ofici i tallers d’ocupació

El col.lectiu que treballa de personal docent i de suport en les escoles tallers i altres serveis de formació-ocupacional tenen generalment contractes d’obra i servei sotmesos als programes establerts depenent de les etapes del projecte de formació professional ocupacional. Aquestes etapes, dividides en fases de sis mesos, no poden superar els dos anys ni ser inferiors a l’any. En acabar aquests dos anys, si volen tornar a treballar, han d’estar inscrits a les llistes de l’atur. El Síndic ha posat en coneixement aquesta problemàtica al Departament de Treball i al Parlament perquè estudiïn la possibilitat de modificar la relació laboral del personal dedicat a la formació ocupacional, que els treballadors afectats reclamen estable i fixa amb contractes en la modalitat de fixes discontinus.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.