eButlleti
Setembre2009
Logo

Presentació del codi de bones pràctiques de l'administració

@sindic
El dimecres dia 2 de setembre, el síndic va lliurar al president del Parlament, Ernest Benach, el codi de bones pràctiques administratives, una proposta del Síndic, com a institució a la qual l'Estatut encomana la defensa dels drets. L'article 78 de l'Estatut reconeix específicament el dret a la bona administració, i el Síndic, doncs, té la funció de protegir-lo i defensar-lo.
Contingut íntegre del codi de bones pràctiques

Conveni de col·laboració i l'exposició "Obrim portes als drets" a Barberà del Vallès

@sindic
El proper dimecres 16 de setembre a les 19 hores al Teatre Municipal Cooperativa tindrà lloc l'acte de signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Barberà del Vallès i el Síndic de Greuges. Aquest conveni estableix que el Síndic haurà d'oferir a l'Ajuntament una visió singularitzada de la seva actuació a Barberà. L'acte també servirà per fer una presentació de l'exposició itinerant del Síndic "Obrim portes als drets" que des del dia 15 i fins el dia 30 de setembre es podrà veure al mateix teatre.
Més Informació

Atenció personalitzada a Sant Adrià de Besòs el 17 de setembre

@sindic
L'equip del Síndic atendrà les visites el dijous 17 de setembre des de les 16 fins a les 19 hores al Casal de Cultura, carrer Mare de Déu del Carme, 22. El desplaçament es fa en el marc d'un conveni de col·laboració signat entre el Síndic i l'Ajuntament de Sant Adrià. Prèviament cal concertar l'entrevista, trucant al telèfon 900 124 124, o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat, indicant el nom i el número de telèfon per poder contactar amb la persona.
Més Informació

L'Oficina del Síndic es desplaça a Puigcerdà el 29 de setembre

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Puigcerdà el pròxim dimarts 29 de setembre. Atendrà les visites al al Museu Cerdà, carrer Higini de Rivera 4. Prèviament cal concertar l'entrevista, trucant al telèfon 900 124 124, o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació

El Síndic demana informació sobre els requisits i el cost de la targeta de transport T-12

@sindic
El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici i ha demanat informació a diferents administracions sobre els requisits i el cost del nou títol de transport de la regió metropolitana de Barcelona adreçada als menors d'entre 4 i 12 anys (T-12). En concret, ha preguntat a les administracions la viabilitat d'estudiar un sistema alternatiu d'acreditació del titular de la T-12, tenint en compte que l'obligatorietat de tenir DNI només està prevista per als majors de 14 anys, i ha demanat un informe econòmic que en justifiqui el cost de 35 euros.
Més Informació

Rafael Ribó participa en el congrés dels defensors del poble dels països francòfons

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, participarà els dies 7,8 i 9 de setembre en la sisena edició del Congrés de l'Associació d'Ombbudamsn i Mediateurs de la Francophonie (AOMF) que es celebra al Quebec (Canada) i que porta per títol "el defensor del poble, la justícia i de política: accés equitatiu als drets". Ribó participarà com a ponent en una de les taules rodones del congrés sobre el paper dels defensors en la transposició i aplicació de les convencions internacionals relatives als dret humans.
Més Informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.