eButlleti
Desembre2010
Logo

L'Ajuntament de Tortosa vulnera drets quan demana la cèdula d'habitabilitat per empadronar-se

@sindic
El Síndic evidencia que l'Ajuntament de Tortosa actua fora del marc legal i vulnera drets en el procés d'empadronament. Per aquest motiu, li suggereix que modifiqui el protocol d'empadronament, de manera que no exigeixi de forma obligatòria la cèdula d'habitabilitat.
Més informació

Jornada de treball amb la Síndica de Greuges de Barcelona

M. Assumpció Vilà i Rafael Ribó han encapçalat la trobada, la finalitat de la qual era l'intercanvi i la coordinació de les actuacions d'ambdues institucions. Les principals novetats de la Llei de drets i oportunitats de la infància i la situació dels menors immigrants no acompanyats han estat els dos temes de debat de la jornada, celebrada el passat 17 de novembre. Aquesta és la cinquena vegada que les dues defensories es troben per fer una jornada de treball. La primera va ser el novembre de 2006.
Més informació

Investigació sobre l'actuació de l'Administració en les execucions hipotecàries

@sindic
Tot i que bona part de la problemàtica és de caràcter privat entre les entitats financeres i les persones que van signar el crèdit hipotecari, en la mesura que el dret a l'habitatge és un dret estatutari i constitucional, el Síndic vol estudiar quines mesures ha pres l'Administració. Per això, s'ha adreçat al Departament de Medi Ambient i Habitatge per demanar informació sobre les actuacions i les mesures adoptades per abordar aquesta problemàtica.
Més informació

Balanç dels programes de cooperació de la institució a Sèrbia

@sindic
El projecte d'assistència jurídica que es porta a terme en diferents poblacions de la província autònoma de Vojvodina ha atès els últims tres anys (2008-10) 4.914 persones, de les quals 4.136 han demanat assistència jurídica gratuïta i 778, el servei de torn d'ofici. El projecte de suport a l'Ombudsman de Sèrbia s'ha centrat en dues matèries concretes, que són els drets dels infants i el de les persones privades de llibertat, i en una tercera, transversal, que és la comunicació.
Més informació

L'oficina del Síndic atendrà les persones a Badalona el 16 de desembre

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Badalona el pròxim dijous 16 de desembre per rebre queixes i consultes de les administracions públiques, i també sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). S'atendran les visites a l'Espai Betúlia, Enric Borràs 43-47. Prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació

Sant Andreu de Llavaneres firma un conveni de supervisió singularitzada amb el Síndic

@sindic
La supervisió singularitzada es concreta, entre d'altres, en l'elaboració d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referides al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Sant Andreu de Llavaneres. A més, l'equip del Síndic es desplaçarà periòdicament al municipi per atendre les persones i les entitats que vulguin presentar queixes contra les administracions o fer consultes. Així mateix, les persones de Sant Andreu de Llavaneres tindran a la seva disposició uns sobres (amb franqueig pagat) per fer arribar les queixes directament al Síndic.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.