eButlleti
Gener2010
Logo

Entra en vigor la nova Llei del Síndic

El 31 de desembre de 2009, va entrar en vigor la nova Llei del Síndic de Greuges de Catalunya, aprovada pel Ple del Parlament, el 17 de desembre. Amb la nova llei, que amplia les competències i les atribucions de la institució d'acord amb l'Estatut d'autonomia de 2006, el Síndic es constitueix en la màxima autoritat catalana en la prevenció de la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumanes o degradants, d'acord amb el Protocol de la Convenció de les Nacions Unides.
Contingut íntegre de la llei

L'exposició "Obrim portes als drets!" torna a la seu del Síndic

@sindic
L'exposició itinerant "Obrim portes als drets!", creada pel Síndic per mostrar la història i el treball de la institució, torna ser a la seu del Síndic, després de visitar 21 localitats, i es pot visitar durant el mateix horari de la institució.
Més informació

Atenció personalitzada a Sant Adrià de Besòs i Canet de Mar

@sindic
El desplaçament a aquests municipis es farà en el marc dels convenis de supervisió singularitzada que el Síndic ha signat en cada un dels ajuntaments. A Sant Adrià de Besòs, l'atenció personalitzada de l'equip del Síndic serà el dia 20 de gener i a Canet de Mar, el dia 28. Tota persona que vulgui presentar una queixa contra les administracions o fer una consulta cal que concerti una entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació Sant Adrià de Besos
Més informació Canet de Mar

Petició d'informació a Salut sobre el procediment per a la dispensació de la píndola postcoital

@sindic
El Síndic ha obert una actuació d'ofici i ha demanat informació al Departament de Salut sobre el procediment per a la dispensació de la píndola postcoital, per al qual es va signar un protocol amb el Consell de Col·legis Farmacèutics, en què es reconeix el dret del farmacèutic a l'objecció de consciència i també el dret de les usuàries que se'ls dispensi la píndola sense prescripció mèdica.
Més informació

Actuació d'ofici en el cas del canvi dels criteris d'empadronament dels immigrants a Vic

@sindic
El Síndic estudiarà la mesura adoptada pel consistori vigatà, ja que la posada en marxa d'aquesta modificació incideix directament en els drets del col·lectiu d'immigrants. Ha demanat informació sobre els criteris d'empadronament que aplicarà l'Ajuntament de Vic en relació amb els immigrants.
Més informació

Recomanació a l'Ajuntament de Tortosa per modificar els requisits per empadronar-se

@sindic
L'Ajuntament de Tortosa demana tenir la cèdula d'habitabilitat per empadronar-se com un instrument de detecció i correcció de les situacions de sobreocupació i infrahabitatge, segons un protocol aprovat per la Junta de Govern Local. El Síndic considera que aquest acord de l'Ajuntament modifica el règim jurídic del padró, no té el rang normatiu exigit per la legislació vigent i pot afectar drets.
Més informació

Balanç del programa del Síndic d'assistència jurídica gratuïta a la regió sèrbia de Vojvodina

@sindic
Han estat ateses 2.522 persones, de les quals 2.211 ho han estat al Servei d'Orientació Jurídica (durant els anys 2008-2009) i 311, al torn d'ofici (només durant el 2009). En tots dos casos, les dones han estat el col·lectiu més nombrós de persones ateses, la majoria de les quals estava a l'atur.
Més informació

Tercera reunió de l'Associació d'Ombudsman de la Mediterrània

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, va participar a Atenes, del 14 al 15 de desembre, a la tercera reunió de l'Associació d'Ombudsman de la Mediterrània. Sota el títol "Transparència en els serveis públics: el paper de l'ombudsman", es van organitzar diverses taules rodones per debatre aquesta qüestió. El síndic va pronunciar una ponència en la tercera de les taules rodones, titulada "Transparència i lluita contra la corrupció".
Mes informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.