eButlleti
Juliol2010
Logo

El Síndic considera anacrònica, inadequada i ineficient la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'article 78 de l'Estatut

@Parlament de Catalunya
El Síndic constata una minva del dret de l'autogovern a Catalunya i de les voluntats democràtiques que l'avalen i també d'alguns drets, com és el de la llengua preferent de les administracions, malgrat que encara es troba en fase de deliberació el recurs que afecta tot el títol de drets de l'Estatut.
Més informació

Atenció personalitzada a Torelló. Dijous 1 de juliol

@sindic
L'equip del Síndic atendrà durant tot el dia les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra l'Administració pública i les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas, etc.) al Viver d'Empreses de Serveis (Gestiomat), carrer Enric Prat de la Riba, 17-19. Per concertar l'entrevista cal trucar al telèfon 900 124 124 o enviar un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació

El Síndic participa en la trobada anual de defensors universitaris

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, i altres membres del seu equip participaran el proper dia 9 juliol en la Trobada Anual de Síndics i Defensors de les Universitats de la Xarxa Vives, que agrupa la majoria de centres universitaris dels Països Catalans. Enguany la trobada es farà a la Universitat Miguel Hernández d'Elx.
Web Xarxa Vives

Atenció personalitzada a Vielha. Dilluns 12 de juliol

@sindic
L'equip del Síndic, que a la Val d'Aran adopta el nom de Proòm dera Val, atendrà les visites des de les 10 fins a les 13.30, i de les 16.30 fins a les 18.00, al CEIP Garona, carretera de Betren, 78. Les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions han de demanar hora al telèfon 900 124 124 o enviar un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació

El Síndic demana que es mantingui l'esforç pressupostari per proveir els serveis de transport i menjador escolars

@sindic
Considera que els dos serveis poden ser fonamentals per garantir la igualtat d'oportunitats educatives. En alguns casos, la presència o no d'aquests ajuts pot ser un factor que condicioni l'absentisme escolar o les possibilitats d'evitar l'abandonament educatiu prematur.
Més informació

Petició d'informació sobre el futur de les escoles taller, cases d'ofici i tallers d'ocupació

@sindic
El Síndic ha iniciat una actuació d'ofici i ha preguntat al Departament de Treball si es mantindran i es compliran els compromisos de l'Acord de mesures per a l'ocupació juvenil 2009-2012, el qual incloïa les escoles taller, cases d'ofici i tallers d'ocupació. També ha demanat si s'obriran noves convocatòries d'escoles tallers, cases d'oficis i tallers d'ocupació per a aquest any, amb la partida econòmica corresponent per a la subvenció dels programes corresponents.
Més informació

El Consell Assessor Jove del Síndic presenta les seves propostes i suggeriments al Parlament

@Parlament de Catalunya
La creació d'un ens format per adolescents que tingui influència en la presa de decisions dels òrgans de govern per garantir que els seus drets estiguin més valorats o assegurar la participació directa dels joves en el procés de desplegament de lleis que els afectin són algunes de les propostes fetes al Parlament.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.