eButlleti
Març2010
Logo

Rafael Ribó pren possessió com a síndic de greuges per a un nou mandat

@sindic
L'acte de presa de possessió s'ha celebrat al Parlament, presidit pel president de la cambra, Ernest Benach, i ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla i diversos membres del govern. També hi ha assistit el defensor del poble d'Espanya i la majoria de defensors autonòmics de l'Estat espanyol, així com nombrosos síndics locals i universitaris.
Més informació

La crisi fa arribar més queixes al Síndic que denoten situacions d'exclusió social

@sindic
Durant la presentació de l'Informe al Parlament 2009, el defensor de les persones ha reclamat que, en època de crisi, s'accentuïn les prioritats per combatre l'exclusió social. Les restriccions pressupostàries han afectat serveis i prestacions en àmbits especialment sensibles per a la igualtat d'oportunitats, com ara l'educació, els serveis socials, la infància o l'habitatge.
Contingut íntegre de l'Informe

Les actuacions del Síndic el 2009 augmenten un 5,2% respecte el 2008

@sindic
Durant el 2009 el Síndic ha portat a terme 24.960 actuacions, distribuïdes entre 5.941 queixes, 105 actuacions d'ofici i 18.914 consultes. Aquestes actuacions han suposat un creixement del 5,2% respecte de l'exercici anterior. Com que aquest és l'últim informe del mandat iniciat el 2004, cal destacar que d'aleshores ençà s'ha produït un creixement del 278%, és a dir, que per cada actuació que el Síndic va realitzar el 2004, el 2009 n'ha realitzat 3,8.
Més informació

Atenció personalitzada a Cubelles, Barberà del Vallès, Sant Pere de Ribes i Cardedeu

@sindic
El desplaçament a aquests municipis es farà en el marc dels convenis de supervisió singularitzada que el Síndic ha signat amb aquests ajuntaments. A Cubelles, l'atenció personalitzada de l'equip del Síndic serà el dia 3 de març, a Barberà del Vallès el dia 11, a Sant Pere de Ribes el 18, i a Cardedeu el 25 de març. Qualsevol persona que vulgui presentar una queixa contra les administracions o fer alguna consulta cal que concerti una entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació Cubelles
Més informació Barberà del Vallès
Més informació Sant Pere de Ribes

El Síndic proposa una avaluació crítica de l'aplicació del Pla d'emergència exterior del sector químic (PLASEQCAT)

El suggeriment arriba després d'estudiar la gestió de l'emergència per part de les administracions de la fuita tòxica del 22 de juliol de 2009 a la planta d'Ercros de Tarragona. Aquesta fuita va activar el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) i va obligar a confinar a casa els veïns de la zona pròxima a la fàbrica a causa de l'aparició d'un núvol tòxic de monòxid de nitrogen.
Més informació

Torelló firma un conveni de supervisió singularitzada amb el Síndic

@sindic
La supervisió singularitzada es concreta, entre altres coses, en l'elaboració d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referides als municipis i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Torelló. A més, l'equip del Síndic es desplaçarà periòdicament al municipi per atendre les persones i les entitats que vulguin presentar queixes contra les administracions o fer consultes.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.