eButlleti
Novembre2010
Logo

El Síndic resol que el Protocol d'actuació entre Infància i Interior, per a l'atenció d'adolescents estrangers no acompanyats, no s'ajusta a la legalitat

Ha detectat que quan es localitza una persona estrangera indocumentada, la minoria d'edat de la qual no es pot establir amb seguretat, els Mossos d'Esquadra la posen a disposició de la Fiscalia sense que, amb caràcter previ, l'atenguin els serveis de protecció de menors. Aquesta actuació és contrària a la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència, entre d'altres.
Més informació

El síndic participa a la Junta Mundial de l'IOI

@sindic
En la seva condició de president de la regió europea de l'Organització Internacional de l'Ombudsman (IOI), Rafael Ribó va participar a la Junta Mundial d'aquesta organització, que va tenir lloc a les Bermudes del 17 al 20 d'octubre. Cal destacar, en aquesta reunió anual de la Junta, l'elecció de la nova presidenta de l'Institut, Beverly Wakem.
Més informació

Millora l'estabilitat laboral del personal de les escoles tallers, cases d'ofici i tallers d'ocupació, després d'un suggeriment del Síndic

@sindic
El Departament de Treball ha modificat la normativa que permetrà subvencionar la contractació fixa discontínua. El Síndic havia obert una actuació d'ofici per estudiar aquesta problemàtica i havia recomanat al Departament de Treball que estudiés la millora de la relació laboral del personal de les escoles taller, cases d'ofici i tallers d'ocupació, fent-ho compatible amb la temporalitat dels programes i l'estabilitat en el treball. Aquesta compatibilitat passava per poder tenir contractes en la modalitat de fixes discontinus.
Més informació

El síndic, al Simposi sobre els Drets dels Infants de l'Associació Francòfona i al XV Congrés de la FIO

@sindic
El Síndic va participar els dies 21, 22 i 23 d'octubre al Simposi Internacional sobre els Drets dels Infants, organitzat per l'Associació de Defensors i Mediadors de la Francofonia (AOMF), per l'Ombudsman de Nouveau Brunswick i la Universitat de Moncton, al Canadà. El XV Congrés de la Federació Iberoamericana de l'Ombudsman (FIO), que va tenir lloc del 25 al 29 d'octubre a Cartagena de Indias (Colòmbia), es va centrar en els temes de les migracions i en la seguretat ciutadana. A més, Ribó va mantenir reunions per millorar la coordinació i les relacions entre la FIO i l'IOI.
Més informació

Comença el curs del Consell Assessor Jove del Síndic

@sindic
El Consell Assessor Jove va ser creat pel Síndic amb la finalitat d'obtenir les valoracions i opinions directes dels joves pel que fa als seus drets i a la tasca del Síndic. En aquesta edició, el Consell està format per 18 joves de 15 anys provinents de nou centres de Barcelona, Salt, Reus, Cervera i Sabadell. Encapçalat per l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents, M. Jesús Larios, l'equip del Síndic visitarà tots els centres que l'integren per explicar-los els drets dels infants i els joves i la missió del Síndic.
Més informació

L'oficina del Síndic es desplaça a Vilanova i la Geltrú el 18 de novembre

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Vilanova i la Geltrú el pròxim dijous 18 de novembre per rebre queixes i consultes de les administracions i també sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). S'atendran les visites al centre cívic La Sardana, carrer Anselm Clavé, 74. Prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació

Atenció personalitzada a Sant Pere de Ribes. Dijous 11 de novembre

@sindic
L'equip del Síndic atendrà les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes sobre l'actuació de l'Administració pública i les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas, etc.) a la sala cultural L'Escorxador, carrer Escorxador, 8. Per concertar l'entrevista cal trucar al telèfon 900 124 124 o enviar un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.