eButlleti
Octubre2010
Logo

Els ombudsman europeus debaten a Barcelona els drets de les persones immigrades

@sindic
Sota el lema "Europa: societat oberta", ombudsman de diferents estats, regions i municipis d'Europa debatran a Barcelona, els propers dies 4 i 5 d'octubre, la feina dels defensors pel que fa als drets de les persones immigrades residents al continent. Els ombudsman europeus es trobaran a Barcelona per celebrar l'Assemblea General de la Conferència Europea de l'IOI (l'Institut Internacional de l'Ombudsman), organisme en el qual Rafael Ribó és director de la regió europea.
Més informació

Els defensors de l'Estat espanyol demanen més supervisió dels mercats

Aquesta petició als poders públics s'inclou en les conclusions de les XXV Jornades de Coordinació dels Defensors del Poble de l'Estat espanyol, que han tingut lloc els dies 27, 28 i 29 de setembre a La Rioja, sota el títol "L'impacte de la crisi econòmica en l'exercici dels drets de les persones. Els defensors consideren que a més de la supervisió, "una decidida raó reguladora del mercat" per part del poder públic ha de servir per garantir els drets de les persones i promoure els principis de l'estat social.
Més informació

L'oficina del Síndic es desplaça a Rubí el 14 d'octubre

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Rubí el pròxim dijous 14 d'octubre per rebre queixes i consultes de les administracions públiques i també contra les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). S'atendran les visites a la biblioteca Mestre Martí Tauler, carrer Aribau, 5. Prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació

El Síndic investiga la supressió de les sortides i colònies escolars

@sindic
El Síndic s'ha dirigit al Departament d'Educació per demanar el nombre de centres afectats, una valoració de l'adequació de la normativa vigent per garantir els drets de l'alumnat afectat i les mesures que preveu adoptar el Departament per resoldre aquesta situació. El Síndic també ha demanat que el Departament valori sobre la situació de desigualtat entre els alumnes dels diferents centres pel que fa a participar en aquest tipus d'activitats i si hi ha alguna previsió per garantir la igualtat en l'accés.
Més informació

Francesc Vendrell, nou director de Consum i Territori del Síndic

@sindic
Serà responsable de les àrees de medi ambient, consum, tributs, urbanisme i habitatge, i treball i pensions. Vendrell (Barcelona, 1949) va estudiar Administració i Direcció d'Empreses a l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE), Teologia i Filosofia. Va treballar durant dotze anys (1983-1995) en el sector editorial. També ha estat director general de les Relacions amb les Corts (1996-1999). Ha estat diputat al Parlament de Catalunya durant tres legislatures en el període comprès entre el 1999-2010.
Més informació

El conveni d'atenció singularitzada fa doblar les actuacions del Síndic a Sant Sadurní d'Anoia

@sindic
Durant la presentació de l'informe al Ple de l'Ajuntament per part de Jordi Sànchez, adjunt general al Síndic, s'ha destacat que en el primer any complet de vigència del conveni d'atenció singularitzada, les actuacions s'han doblat, i han passat de les 61 (23 queixes i 38 consultes) del 2008 a les 121 actuacions (30 queixes i 91 consultes) del 2009. El conveni, signat per l'Ajuntament i el Síndic el 4 de desembre de 2008, preveu, entre altres coses, l'elaboració d'un informe monogràfic, donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes, a més de desplaçaments periòdics de membres de l'equip del Síndic a Sant Sadurní per rebre queixes i consultes.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.