eButlleti
Setembre2010
Logo

El Parlament designa els membres del Consell Assessor del Síndic per a la Prevenció de la Tortura

@sindic
Amb l'elecció dels dotze membres la Cambra catalana fa un pas endavant en la posada en marxa d'aquest mecanisme de control, previst en la Llei del Síndic de desembre de 2009. El Consell té la missió d'assistir el Síndic en l'exercici de les seves funcions com a Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura i d'altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants.
Més informació

Proposta per tramitar com a ràpids els casos d'ocupació il·legal d'habitatges

@sindic
El Síndic s'ha adreçat als diferents grups del Parlament perquè estudiïn la possibilitat de presentar davant les corts espanyoles una proposta de modificació legislativa per reduir l'estada il·legal dels ocupants dins dels habitatges. L'ocupació il·legal de l'habitatge té el seu tractament penal en les figures delictives de violació de domicili i d'usurpació i, en la majoria de casos, compleix els requisits per ser tramitada de manera ràpida.
Més informació

Atenció personalitzada a Sant Sadurní d'Anoia. Dimecres 15 de setembre

@sindic
L'equip del Síndic atendrà de 10.00 a les 14.00 hores les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra l'Administració pública i les empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas, etc.) a l'oficina de l'Agència Catalana de Protecció de la Salut, plaça Joan Casanovas, 2 (al costat del CAP). Per concertar l'entrevista cal trucar al telèfon 900 124 124 o enviar un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació

El Síndic a Salou. Atendrà les persones i explicarà l'Informe al Parlament 2009 el 16 de setembre

@sindic
L'equip del Síndic atendrà les visites des de les 10 fins a les 14 hores i de les 16 fins a les 18.30 al Centre Cívic, carrer de l'Advocat Gallego,2. A la sala Costa Daurada del mateix Centre Cívic, Rafael Ribó oferirà una xerrada per explicar els continguts de l'Informe 2009. Per presentar una queixa o una consulta, cal concertar l'entrevista prèviament trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació

Jornades de Coordinació dels defensors del Poble de l'estat espanyol

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, i altres membres del seu equip participaran els dies 27, 28 i 29 de setembre a les XXV Jornades de Coordinació de Defensors del Poble de l'estat espanyol, que tindran lloc a La Rioja. El tema d'aquesta edició serà "L'impacte de la crisi econòmica en l'exercici dels drets de les persones".
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.