eButlleti
Abril2011
Logo

El síndic anuncia fortes mesures d'estalvi en la institució, però adverteix que les retallades en les polítiques socials han de ser limitades

@sindic
L'estalvi previst per als pressupostos del 2011 es mou al voltant del 14%, aproximadament un milió dos-cents mil euros. El síndic va presentar el passat 18 de març a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la liquidació del pressupost 2010 de la institució i les línies generals del pressupost per al 2011. També va alertar del perill que comporten per als drets i la cohesió social les possibles retallades pressupostàries que afectin el nucli dels drets socials.
Més informació

Les administracions no col·laboradores amb el Síndic en l'exercici 2010

En la seva primera compareixença en comissió al Parlament per sotmetre l'Informe 2010 al control de la cambra, el síndic va fer una valoració especial dels casos de manca de col·laboració, és a dir, les institucions que han desatès les peticions del Síndic. Aquest any ha destacat la manca de col·laboració de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya i l'obstaculització dels ajuntaments de Sitges, Alcanar i Berga. La propera compareixença serà el dilluns dia 11 a les 10 del matí, i es tractaran, en dues sessions, els temes de justícia i seguretat ciutadana, consum, tributs, pensions, urbanisme i habitatge, educació i recerca, cultura i llengua, i infància i adolescència.
Més informació

Rafael Ribó participa a Taiwan en la conferència dels ombudsman de l'àrea del Pacífic i de l'Àsia austral

@sindic
El passat 24 de març, el síndic va pronunciar la conferència central de la 26a Conferència de la Regió del Pacífic i de l'Àsia Austral de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IIO), que va tenir lloc del 23 al 25 de març a Taipei (Taiwan). Ribó, convidat com a president de la regió europea de l'IOI, va parlar sobre el paper dels defensors en el sistema internacional de drets humans i es va centrar en l'experiència europea.
Més informació

Una delegació de l'Ombudsman de Bòsnia i Hercegovina visita el Síndic per aprofundir en la cooperació entre les dues institucions

@sindic
La delegació bosniana, encapçalada pels tres titulars de la institució per als drets humans, va assistir a sessions de treball sobre els tres temes sobre els quals va mostrar interès a rebre assessorament, com ara la protecció de la infància en situació de risc, la carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l'atenció sanitària, i la violència contra les dones. També es van identificar accions de suport a l'Ombudsman per iniciar un projecte de cooperació. La visita a Barcelona va tenir lloc entre el 3 i el 5 de març.

Reunió del Consell Assessor del Síndic de Greuges de Catalunya per a la prevenció de la tortura

@sindic
La reunió va tenir lloc a la seu del Síndic el passat 14 de març. Entre altres temes, es van tractar els protocols de visita, es va informar de les visites realitzades i se'n van proposar de noves. També es va parlar sobre l'abast dels llocs detenció que s'han de visitar. El consell assessor, format per dotze membres representants de diversos col·legis professionals, ONG, universitats i professionals amb experiència en la prevenció de la tortura, es reuneix trimestralment i té com a funcions més destacades formular propostes d'actuació al Síndic de Greuges, inclosa la realització de visites preventives a espais concrets en què es trobin persones privades de llibertat, i emetre informe sobre les qüestions que el Síndic li plantegi.

L'oficina del Síndic atendrà les persones a Solsona el 13 d'abril

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Solsona el pròxim dimecres 13 d'abril per rebre queixes i consultes sobre les administracions públiques, i també sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). S'atendran les visites al Casal de Cultura i Joventut, passeig Pare Claret, 24. Prèviament, cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació

Recepció de queixes a Barberà del Vallès, Esparreguera, Canet de Mar i Sant Adrià de Besòs

@sindic
Els desplaçaments a aquests municipis es faran en el marc dels convenis de supervisió singularitzada que el Síndic ha signat amb aquests ajuntaments. A Barberà del Vallès, l'atenció personalitzada de l'equip del Síndic serà el dimecres 6 d'abril, a Esparreguera, el dimarts 12 d'abril, a Canet, el dimarts 19 d'abril, i a Sant Adrià de Besòs, el dimecres 20 d'abril.
Més informació Barberà del Vallès
Més informació: Esparreguera
Més informació Canet de Mar i Sant Adrià de Besòs

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.