eButlleti
Gener2011
Logo

El síndic presenta el primer informe sobre Prevenció de la Tortura a Catalunya

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, va lliurar el 10 de gener a la presidenta del Parlament el primer informe de l'Autoritat Catalana de la Prevenció de la Tortura i d'altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants. Amb la Llei del Síndic de Greuges, de desembre de 2009, el síndic adquireix la potestat d'exercir a Catalunya, en virtut del Protocol facultatiu de la Convenció de les Nacions Unides, les competències per a la Prevenció de la Tortura i d'altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants.
Més informació

La presidenta del Parlament rep el síndic en una audiència

@sindic
La presidenta del Parlament, Nuria de Gispert, va rebre en audiència el síndic de greuges, Rafael Ribó, el passat 10 de gener. Aquesta és la primera trobada entre els responsables de les dues institucions després que de Gispert fos escollida presidenta de la cambra el passat 16 de desembre. Ribó i de Gispert han comentat temes d'interès comú i la relació entre les dues institucions. A més, Ribó va exposar el primer informe de l'Autoritat Catalana de la Prevenció de la Tortura.

L'oficina del Síndic atendrà les persones a Tarragona el 19 de gener

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Tarragona el pròxim dimecres 19 de gener per rebre queixes i consultes sobre les administracions públiques, i també contra les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). S'atendran les visites a l'edifici de l'antiga universitat, plaça Imperial Tarraco, 1. Prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat
Més informació

Recomanacions del Síndic davant la supressió del batxillerat en alguns centres

@sindic
Recomana al Departament d'Educació elaborar un informe específic en cada centre afectat que analitzi de manera sistemàtica l'impacte que una eventual supressió pot tenir sobre l'exercici efectiu del dret a l'educació en igualtat d'oportunitat. Si després d'analitzar aquests àmbits es constata un impacte negatiu, el Síndic suggereix al Departament d'Ensenyament que repensi l'aplicació de la mesura o bé que compensi els efectes que pugui tenir sobre l'equitat educativa.
Més informació

L'establiment de tarifes d'aigua diferents per empadronats o no empadronats

@sindic
El Síndic ha recomanat als ajuntaments de Tossa de Mar i de Figaró-Montmany modificar la regulació del sistema tarifari i eliminar la distinció entre empadronats i no empadronats perquè aquesta és una mesura contrària al principi d'igualtat davant la llei, tal i com fixen diferents sentències judicials.
Més informació

Es signa un conveni de col·laboració amb la Síndica de Greuges de Barcelona

@sindic
Ma. Assumpció Vila i Rafael Ribó van signar, el passat 13 de desembre, un conveni de col·laboració, l'objectiu del qual és oferir una millor atenció a les persones en la defensa dels seus drets i agilitzar la presentació i la resolució de les queixes en les dues institucions i evitar duplicitats.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.