eButlleti
Juny2011
Logo

El Síndic s'incorpora al Twitter

@sindic
El proper dimecres 15 de juny el Síndic de Greuges s'estrena a la xarxa social Twitter. Amb el nom d'usuari @sindicdegreuges, el Síndic ha obert un compte que tindrà com a objectiu ser una nova eina per donar a conèixer l'activitat de la institució i ser més accessible als ciutadans.
Més informació

Investigació sobre l'actuació policial a la Plaça de Catalunya

@sindic
A part de l'obertura d'una actuació d'ofici per determinar si es van vulnerar drets de les persones i si es va preservar la necessària proporcionalitat en l'actuació de les forces policials del divendres, 27 de maig, a la Plaça Catalunya de Barcelona, el Síndic va rebre diverses queixes de persones contusionades com a resultat de l'actuació policial i també de representants d'organitzacions i institucions que van manifestar la dificultat per poder exercir les funcions que els reclamaven els manifestants des de l'interior de la plaça.
Més informació

Reunió amb la Comissió de Prevenció de la Tortura (CPT) del Consell d'Europa

El síndic i altres membres del seu equip mantindran una reunió de treball amb l'equip de la Comissió de Prevenció de la Tortura (CPT), que es troba a Espanya en visita oficial per tal d'obtenir informació per realitzar el seu informe periòdic sobre la prevenció de la tortura. A la reunió hi haurà un intercanvi entre ambdues institucions sobre els mecanismes de control dels sistemes de privació de llibertat.

Conferència i visita del Síndic a Lleida l'1 de juny

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, oferirà una conferència sobre les actuacions de protecció de drets dutes a terme per la institució a Catalunya i concretament a Lleida, el 2010. L'acte tindrà lloc a les 19 hores del dimecres, 1 de juny, a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (plaça de la Catedral, s/n). A més, al llarg del dia, el síndic i els seu equip també rebran queixes i consultes a la seu de l'Institut. Prèviament, cal concertar l'entrevista, trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació

Recepció de queixes a Viladecans, Caldes de Montbui, Sant Celoni i Sant Just Desvern

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Viladecans (7 de juny), Caldes de Montbui (8 de juny), Sant Celoni (14 de juny) i Sant Just Desvern (15 de juny) per rebre queixes i consultes sobre les administracions públiques, i també sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació

El Síndic i Foment del Treball promouen l'intercanvi de reflexions i experiències en la defensa dels drets dels consumidors

@sindic
Per primer cop en la història de la Institució, es va organitzar una jornada de treball amb els defensors del sector privat per tal de crear un marc de reflexió i anàlisi comú. L'evolució de la nostra societat fa que els drets dels consumidors prenguin progressivament més relleu, especialment els drets que estan relacionats amb la prestació de serveis que es consideren bàsics o essencials per a la vida quotidiana de les persones.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.