eButlleti
Març2011
Logo

L'Informe 2010 destaca que les retallades pressupostàries i la descoordinació administrativa vulneren drets de les persones

@sindic
En el lliurement de l'Informe anual corresponent a l'any 2010 a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el síndic, Rafael Ribó, ha exemplificat aquesta vulneració de drets en les queixes sobre educació, Llei de dependència i habitatge recollides en l'Informe.
Més informació

El Síndic atén més de 31.000 persones durant el 2010

Han estat 31.344 persones les que s'han adreçat al Síndic per plantejar-li les seves qüestions, quasi 3.000 més que durant el 2009. L'Informe anual 2010 recull que s'han iniciat 21.504 actuacions, que es distribueixen entre 6.095 queixes (28%), 121 actuacions d'ofici (0,5%) i 15.288 consultes (71%). El nombre d'expedients iniciats en aquest exercici ha estat superior al d'exercicis anteriors: les queixes s'han incrementat un 2,6% i les actuacions d'ofici, un 15%.
Contingut íntegre de l'informe

Suggeriment perquè se suprimeixi el nou criteri de desempat per a l'alumnat que hagi tingut els pares, els tutors o els germans escolaritzats al centre

@sindic
El Síndic considera que introdueix una discriminació per raó de naixença, no afavoreix l'accés a una educació de qualitat en condicions d'igualtat, pot tenir efectes negatius en l'equitat del sistema educatiu i pot contribuir a reproduir les desigualtats dels grups socials en l'escolarització.
Més informació

El síndic presenta en comissió al Parlament el primer informe de l'Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura

@sindic
Rafael Ribó ha comparegut davant dels representants dels grups parlamentaris de la cambra per explicar la posada en funcionament durant el 2010 del mecanisme de prevenció de la tortura a Catalunya, regulat en la Llei del Síndic, de desembre de 2009. L'informe recull, entre d'altres, la constitució del Consell Assessor i de l'equip de treball, i el reglament de funcionament de l'Autoritat.
Més informació

L'oficina del Síndic atendrà les persones a Igualada el 15 de març

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Igualada el pròxim dimarts 15 de març per rebre queixes i consultes sobre les administracions públiques, i també sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). S'atendran les visites a l'Ateneu Igualadí, carrer Sant Pau, 9. Prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació

Suggeriment a l'Ajuntament de Barcelona perquè revisi les liquidacions de recollida de residus als treballadors per compte propi sense estructura empresarial

@sindic
El Síndic considera que, pels residus que generen, en la majoria de casos escassos o nuls, els correspon pagar una taxa pel servei de recollida de residus que generen, i no un preu públic, que actualment té una quota més elevada i un IVA del 8%. També ha suggerit que s'adeqüi la norma municipal reguladora de manera que es graduï el volum de residus gravable en activitats professionals no assimilables a comerços i indústries. Aquesta graduació del volum de residus hauria de ser acreditable per criteris reals i directes, i no merament indiciaris com actualment.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.