eButlleti
Novembre2011
Logo

La crisi i les restriccions deterioren el dret dels infants a la igualtat d'oportunitats

@sindic
Aquesta és una de les conclusions que el Síndic exposa en el seu primer informe anual sobre els drets de l'infant, presentat recentment al Parlament. A partir de la tasca duta a terme els últims anys, el síndic, Rafael Ribó, i l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants, M. Jesús Larios, constaten que hi ha hagut avenços a Catalunya en la garantia dels drets dels infants. Malgrat això, l'informe evidencia que alguns drets es veuen afectats per la crisi i la reducció de les prestacions públiques.
Més informació

El Congrés de Poders Locals del Consell d'Europa, a favor dels defensors locals

@sindic
El Congrés, que va tenir lloc a Estrasburg del 18 al 20 d'octubre amb la participació de tots els estats membres, va aprovar per unanimitat un informe a favor dels defensors locals. L'informe recomana fortament crear-los allà on no n'hi hagi i consolidar-ne, pel que fa als ja existents, la independència, els mitjans i el poder d'investigació. Rafael Ribó, en qualitat de president del capítol europeu de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI), va fer la ponència introductòria del debat.
Més informació

Jornada de treball sobre el Síndic i el món local

@sindic
La Jornada, adreçada a alcaldes, representants electes i personal tècnic de les corporacions locals, tindrà lloc al Parlament de Catalunya el pròxim 14 de novembre. L'objectiu de la trobada és explicar amb detall les competències i la tasca del Síndic, obrir un espai de debat entre tots els assistents sobre la supervisió del Síndic als ajuntaments i els consells comarcals, i aconseguir una relació més fluida entre els organismes de govern local i el Síndic.
Més informació

El Síndic emprèn fortes mesures d'estalvi i reitera que les retallades no han d'afectar la inclusió social

@sindic
El projecte de pressupost del Síndic per al 2012, lliurat al Parlament el passat mes d'octubre, comporta una reducció de 942.276 euros, que es tradueix en un estalvi de l'11,87% respecte al pressupost del 2011 i del 21% respecte al del 2010. Amb relació a les restriccions pressupostàries, el síndic, Rafael Ribó, ha recordat al Govern i al Parlament de Catalunya que cal fixar-ne el límit quan aquestes afectin els drets socials i la universalitat dels sistemes de protecció avui existents.
Més informació

L'IOI-Europe reprèn el debat sobre els drets dels consumidors

@sindic
El capítol europeu de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI-Europe) acollirà les terceres jornades sobre la defensa dels drets i les bones pràctiques en la prestació privada de serveis d'interès general i el paper de l'ombudsman, que tindran lloc a Barcelona el 21 i 22 de novembre. Així, amb la col·laboració del Cercle d'Economia, el debat sobre el drets dels consumidors s'amplia a l'àmbit internacional i reprèn les reflexions iniciades pel Síndic en les dues jornades anteriors sobre el tema.
Més informació

Recepció de queixes i consultes en diverses localitats

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà durant el mes de novembre a Cubelles, Banyoles, Cardedeu, Manresa, Sant Andreu de la Barca, el barri de Sant Andreu de Barcelona, Caldes de Malavella i Sant Pere de Ribes per rebre queixes i consultes sobre les administracions i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.