eButlleti
Setembre2011
Logo

El síndic defensa la figura del Defensor del Poble de Castella-La Mancha

@sindic
El síndic, Rafael Ribó, i vice-president de la secció europea de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI) ha defensat la figura del Defensor del Poble de Castella-La Mancha, fent arribar diversos escrits oficials a la presidenta de la Comunitat. En aquests es subratlla la importància de les defensories com a òrgan de control de les administracions i defensa de drets, les quals són avalades per Nacions Unides i el Consell d'Europa.
Mes informació

Jornades sobre la prestació privada de serveis d'interès generals

@sindic
Els propers dies 19 i 20 de setembre tindran lloc al Parlament, les jornades "La prestació privada de serveis d'interès general i bones pràctiques corporatives", organitzades pel Síndic de Greuges . Durant els dos dies experts i representants de diferents empreses com ara Telefonica, Endesa o Gas Natural debatran, entre altres temes, sobre els drets dels consumidors en el marc actual de prestació de serveis públics.
Més informació

Recepció de queixes a Cerdanyola del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Balaguer i Badia del Vallès

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà a Cerdanyola (13 de setembre), Sant Quirze del Vallès (15 de setembre), Balaguer (20 de setembre) i Badia del Vallès (21 de setembre ) per rebre queixes i consultes sobre les administracions públiques, i també sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.
Més informació Cerdanyola i Sant Quirze del Valles
Més informació Balaguer i Badia del Vallès

L'oficina del Síndic atendrà les persones a Granollers el 28 de setembre

@sindic
L'oficina del Síndic, amb Rafael Ribó i altres membres del seu equip es desplaçarà a Granollers el pròxim dimecres 28 de setembre per rebre queixes i consultes sobre les administracions públiques, i també sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). S'atendran les visites al Centre de Cultura per la Pau de Can Jonch, carrer del Rec, 19. Prèviament, cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

Seminari europeu sobre el protocol de prevenció de la tortura i els ombudsman

@sindic
El síndic de greuges, Rafael Ribó, presideix a Varsòvia els dies 13 i 14 de setembre el seminari europeu sobre el protocol facultatiu de la Convenció de Nacions Unides contra la tortura i la seva relació amb els ombudsman organitzat per la secció europea de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI).
Més informació

La Generalitat accepta el suggeriment del Síndic de tornar a l'anterior sistema de pagament de l'RMI

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va comunicar al síndic de greuges, Rafael Ribó, que tornaran a l'antic sistema de pagament de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) el setembre (renda corresponent al mes d'agost), és a dir, per transferència bancària, per tal de garantir-ne el cobrament el dia 1 de cada mes. La investigació del Síndic continua oberta.
Més informació

El procediment per determinar l'edat dels menors estrangers no acompanyats pot vulnerar els drets dels infants

@sindic
El Síndic considera que s'hauria de tenir en compte l'edat que consta en la documentació dels menors sempre que aquesta no estigui invalidada, que les administracions han d'exercir sempre la seva funció protectora quan hi hagi indicis de minoria d'edat i que haurien de promoure davant la Fiscalia la pràctica de noves proves per determinar l'edat quan aquesta decreti una majoria d'edat malgrat que hi hagi dubtes raonables.
Mes informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.