eButlleti
Desembre2012
Logo

El Síndic proposa que es doti la SAREB d'un parc d'habitatges socials

Sindic
El síndic, Rafael Ribó, ha fet un seguit de recomanacions en matèria d'habitatge i en prevenció dels desnonaments. Entre altres qüestions, proposa que s'impulsin urgentment mesures normatives orientades a destinar a finalitats socials els immobles intervinguts per la societat de gestió d'actius procedents de la reestructuració bancària (SAREB). També recomana que s'estableixin mesures de reestructuració i resolució d'entitats de crèdit, adreçades a persones físiques en situació de precarietat social per evitar nous desnonaments.
Més informació

Nous criteris per a les notificacions administratives, especialment les de trànsit

@Sindic
Rafael Ribó s'ha adreçat a l'Institut Municipal d'Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona, al Servei Català de Trànsit i als organismes de recaptació tributària de les diputacions catalanes per recomanar-los que adoptin un seguit de criteris que, en cas que fossin acceptats, evitarien la indefensió que perceben els ciutadans en considerar vulnerats els seus drets per manca de notificació de denúncies i sancions administratives.
Més informació

Intervencions del síndic a Els Matins de TV3, El món a RAC1 i a Picó.cat

@Sindic
El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha fet el 4 de desembre la seva intervenció mensual al programa de ràdio El món a RAC1, on ha respost en directe les consultes dels oients. El dimarts 11 intervindrà a l'espai el síndic, d'Els Matins de TV3, i el dia 21 de desembre, a les 11 del matí, serà entrevistat per Alfred Rodríguez Picó al programa Picó.cat, de la Xarxa Ràdio.
Més informació El món a RAC1
Més informació Els Matins
Més informació Picó.cat

Èxit de participació a la Festa de la Infància

@Sindic
La Festa, que va tenir lloc dissabte 17 de novembre al matí, al parc de la Ciutadella de Barcelona, va ser organitzada per diverses entitats que treballen pels drets dels infants, en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Infància. El Síndic de Greuges va col·laborar activament en la preparació de la Festa i l'adjunta al Síndic per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents, Maria Jesús Larios, va participar al llarg del matí en una de les activitats de la festa dissenyada amb l'objectiu que els infants aprenguessin a defensar els seus drets.

Recepció de queixes a Cambrils, Pallejà, Premià de Mar i Reus

@Sindic
Durant el mes de desembre, l'oficina del Síndic s'ha desplaçat a Cambrils, el dia 4. També visitarà Pallejà, el dia 11; Premià de Mar, el dia 13, i Reus, el dia 18. L'objectiu de les visites és apropar la institució a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.