eButlleti
Gener2012
Logo

Presentació de l'Informe 2011 de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura

@Parlament
El 27 de desembre Rafael Ribó va lliurar al Parlament l'Informe anual de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura corresponent a l'any 2012 El document recull vint-i-dues recomanacions, entre les quals hi ha col·locar més càmeres i sistemes de gravació a tots els centres i pavellons hospitalaris penitenciaris, imprimir el número d'identitat professional del funcionari o la funcionària de vigilància penitenciària en totes les peces que integren l'uniforme i crear un cos de funcionaris amb formació específica en l'àmbit de la justícia juvenil.
Més informació

Proposta de mesures per a un sistema de redreçament del deute hipotecari

@sindic
Establir modificacions fiscals, difondre els serveis de Càritas i d'Ofideute (Generalitat de Catalunya) i introduir en l'ordenament jurídic un sistema de redreçament de deutes en cas de sobreendeutament centren les recomanacions fetes pel Síndic al Parlament el 15 de desembre passat. La proposta és fruit del consens d'un grup de treball liderat pel mateix síndic i format per representants del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, del Col·legi d'Advocats, del Col·legi de Notaris, de Càritas Diocesana de Barcelona i d'Ofideute. També hi han col·laborat representants de les entitats financeres.
Més informació

Reunió del Consell Assessor Jove del Síndic

@sindic
El Consell Assessor Jove del Síndic (CAJ) del curs 2011-2012 obrirà l'any amb una trobada a la seu de la institució, el 17 de gener, per tractar sobre els drets dels infants i adolescents. Aquesta serà la primera reunió ordinària de l'edició actual del Consell, integrada per vint estudiants de catorze i quinze anys procedents d'onze centres de tot Catalunya. El CAJ va inaugurar el curs l'octubre de 2011 amb una sessió especial de presentació dels membres que el formen i d'introducció al Síndic.
Més informació

El Síndic consolida la presència al Twitter

@sindic
La incorporació del Síndic a la xarxa social, ara fa sis mesos, ha servit per establir un contacte més directe amb les persones i per difondre informació d'interès sobre actuacions i resolucions dutes a terme per la institució. En total, el compte @sindicdegreuges ha tancat l'any 2011 amb 465 seguidors i 133 tweets publicats. Els moments de més activitat a la xarxa social han estat la presentació de la resolució pels incidents del 27 de maig a la plaça de Catalunya i del 15 de juny al Parlament i la dels informes sobre els drets de la infància i sobre l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura.
Segueix el Síndic al Twitter

Recepció de queixes en diverses localitats catalanes durant el mes de gener

L'oficina del Síndic es desplaçarà el 12 de gener a Santa Coloma de Farners; el dia 17, a Barberà del Vallès; el 19, a Parets del Vallès; el 24, a Sant Adrià de Besòs; el 26, a Mollerussa, i el dia 31, a Torredembarra. L'objectiu de les visites és apropar el Síndic a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.