eButlleti
Juliol2012
Logo

Rafael Ribó insta a agilitar el Projecte de llei d'accés a la informació

@sindic
En la compareixença a la Comissió del Síndic de Greuges del Parlament, Rafael Ribó va destacar les qüestions que la futura llei d'accés a la informació hauria d'incorporar per garantir la qualitat i el control democràtic. També va advertir sobre l'abús de les excepcions en matèries, situacions o institucions que podrien quedar al marge de la regulació i va insistir en l'impuls democràtic que la llei comportarà si es fa seguint els paràmetres de lleis equivalents d'altres països europees i nord-americans.
Més informació

El Síndic demana més regulació dels centres que atenen infants de zero a tres anys

@sindic
A partir de la investigació de la mort d'un infant en un centre privat d'educació infantil, el Síndic ha constatat que el centre en qüestió, com molts d'altres que funcionen a Catalunya, atenia regularment infants durant diverses hores al dia sense supervisió específica i sense que cap administració tingués coneixement de les condicions assistencials i educatives en què es prestava aquest servei.
Més informació

El Síndic demana més esforços per mantenir la qualitat a les escoles bressol de Barcelona

Jordi Soteras
Arran dels nous criteris de funcionament de les escoles bressol de Barcelona, el Síndic alerta que l'increment del nombre d'infants per grup pot condicionar la qualitat educativa. També proposa que s'estableixin mecanismes de control i supervisió de les escoles externalitzades per garantir els mateixos estàndards de qualitat, i que es mantingui la política d'increment de places públiques de l'escola bressol municipal.
Més informació

Conveni entre el Síndic i l'Ajuntament de Molins de Rei

Ajuntament de Molins de Rei
El síndic de greuges, Rafael Ribó, i l'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz Penche, van signar el passat 8 de juny un conveni de col·laboració segons el qual es comprometen a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals d'aquesta localitat del Baix Llobregat. L'objectiu del conveni és oferir una millor atenció als habitants de Molins de Rei en la defensa dels seus drets en l'àmbit local.
Més informació

El Síndic informa el Parlament de l'activitat internacional de la institució

Parlament
El síndic, Rafael Ribó, va comparèixer, a petició pròpia, davant la Comissió del Síndic de Greuges del Parlament per explicar l'activitat internacional de la institució durant els darrers anys. Durant la compareixença, duta a terme el passat 21 de juny, Ribó va exposar i desenvolupar les informacions recollides en els informes anuals del Síndic.

Nou canal de difusió del Síndic als ajuntaments amb conveni

@sindic
El Síndic ha posat en funcionament un nou canal de difusió i de presentació de queixes adreçat als veïns de setze localitats amb què té conveni de supervisió singularitzada. Així, ha instal·lat expositors molt visibles a les dependències municipals amb formularis de queixa i sobres de franqueig pagat que estan a l'abast de tots els habitants. Aquesta via substitueix la bústia personalitzada que el Síndic havia tingut fins ara i complementa la resta de mitjans d'accés al Síndic oberts a tota la població.

Recepció de queixes a Vilassar, Sant Quirze, Cervera i la Llagosta

Google
Durant el mes de juliol, l'oficina del Síndic es desplaçarà a Vilassar de Dalt, el dia 3; a Sant Quirze del Vallès, el dia 5; a Cervera, el dia 10, i a la Llagosta, el dia 12. L'objectiu de les visites és apropar el Síndic a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.