eButlleti
Juny2012
Logo

Balanç positiu de l'aplicació del Protocol marc d'actuacions en casos d'abusos a menors

@sindic
Les administracions i institucions signants del Protocol marc d'actuacions en casos d'abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors es van reunir el passat 4 de maig a la seu del Síndic. Entre totes les parts es va fixar la data de la comissió de seguiment, que, amb una composició de caràcter tècnic, continuarà amb la revisió i l'aplicació del Protocol. També es va decidir treballar en la millora d'alguns aspectes, com ara la celeritat, la coordinació, la formació i l'escolta dels infants afectats.
Més informació

Conveni entre el Síndic, l'Agència Catalana del Consum i l'Autoritat Catalana de la Competència

@Parlament
Les tres institucions han signat un protocol de col·laboració per impulsar accions conjuntes que garanteixin la defensa dels drets dels consumidors i usuaris, i la competència efectiva en els mercats. Segons el protocol, les tres parts s'intercanviaran informació, cooperaran en programes de formació i divulgació, i col·laboraran en matèria d'assessorament. Una de les primeres actuacions conjuntes serà la convocatòria d'una sessió de treball amb les principals empreses que presten serveis d'interès general a Catalunya (electricitat, gas, aigua, telefonia, etc.).
Més informació

Actuació d'ofici pel tancament dels centres educatius Els Til·lers i Montilivi

@Gencat
El Síndic ha obert una investigació per esbrinar quines són les raons que han motivat el tancament d'aquests dos centres. També vol aclarir si l'administració responsable ha valorat el possible efecte que la mesura pot tenir en els principis de respecte dels drets fonamentals i de reinserció i educació en l'àmbit de la justícia juvenil. Segons el Síndic, aquests principis són un dels pilars del model de justícia juvenil a Catalunya i la clausura de dos centres de justícia juvenil el pot posar en qüestió.
Més informació

Els riscs de no garantir els drets dels infants centren la Comissió de la Infància al Parlament

@Parlament
El síndic de greuges, Rafael Ribó, i l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants, M. Jesús Larios, van comparèixer el 22 de maig davant la Comissió de la Infància del Parlament per debatre l'Informe del Síndic sobre la situació de la infància a Catalunya. El document, presentat l'octubre de 2011, constata que, tot i que els últims anys hi ha hagut avenços en la garantia dels drets dels infants, la crisi i la reducció de les prestacions públiques deterioren el dret dels infants a la igualtat d'oportunitats.
Vídeos de la Comissió de la Infància

El Síndic investiga la web d'Interior per identificar violents

@sindic
Rafael Ribó va anunciar a mitjan maig l'obertura d'una actuació d'ofici per investigar la legalitat d'aquesta web després que nombroses institucions manifestessin que "hi podia haver indicis" d'una possible irregularitat. La pàgina d'Internet, que durant un mes ha demanat la col·laboració ciutadana per identificar els sospitosos dels aldarulls del dia de la vaga general, ha servit per identificar 22 dels 68 presumptes implicats. Interior va retirar la web el 24 de maig, però, segons les notícies publicades, la tornarà a posar en marxa si hi ha nous episodis de violència.

Recepció de queixes a Ripoll, Gavà, Roses, Piera i el Prat, entre d'altres

@Google
Durant el mes de juny, l'oficina del Síndic es desplaçarà a Ripoll, el dia 5; a Gavà, el dia 7; a Roses, el dia 12; a Piera, el dia 14; a Montornès del Vallès, el dia 19; a Torroella de Montgrí, el dia 21; al Prat de Llobregat, el dia 27, i a Sant Esteve de Sesrovires, el dia 28. L'objectiu de les visites és apropar el Síndic a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.