eButlleti
Maig2012
Logo

El Síndic trasllada a la Fiscalia un informe mèdic d'un intern del CIE de la Zona Franca per possibles maltractaments

@sindic
Rafael Ribó disposa d'informació sobre irregularitats al CIE de la Zona Franca des de fa temps, i només durant la darrera setmana ja ha rebut quatre queixes d'interns del centre que denunciaven possibles maltractaments i la seva situació d'expulsió imminent, malgrat que hi havien indicis raonables d'arrelament. El síndic ha demanat per carta al ministre de l'Interior que reconsideri les ordres d'expulsió i ha enviat a la Fiscalia un informe mèdic d'un intern per presumptes maltractaments. Davant les reiterades denegacions per poder visitar el CIE, Ribó ha exigit que tots els organismes públics dependents de l'Administració central respectin les funcions de la institució.
Més informació sobre el trasllat a la Fiscalia del certificat mèdic
Més informació sobre la carta enviada al ministre per les queixes rebudes
Més informació sobre la denegació de visita al CIE

El Síndic investiga la mort d'un nadó per possibles maltractaments

@sindic
El Síndic ha obert una actuació d'ofici per investigar la mort d'un nadó el passat 11 d'abril a Esplugues i verificar si hi va haver una aplicació correcta dels protocols vigents per a la detecció i la prevenció de maltractaments a menors. El Síndic duu a terme la investigació de manera coordinada amb el Valedor do Pobo (defensor gallec), ja que la família va arribar a Catalunya fa només unes setmanes. Amb motiu d'aquesta actuació, el Síndic ha avançat la reunió de seguiment del protocol esmentat amb tots els organismes implicats.
Més informació

El Síndic denuncia que la nova reforma laboral vulnera drets constitucionals

@Jordi Soteras
Rafael Ribó ha enviat un informe a tots els grups parlamentaris del Congrés amb representació a Catalunya en què evidencia que el Reial decret llei de la reforma laboral conté aspectes que poden ser inconstitucionals. Segons el Síndic, la reforma laboral vulnera els drets definits en l'article 35 de la Constitució espanyola, que reconeix el dret al treball; l'article 37, que reconeix el dret a la negociació col·lectiva, i l'article 24, que reconeix l'accés a la tutela judicial efectiva d'aquests drets.
Més informació

Propostes per eximir de la plusvàlua municipal en cas de perdre l'habitatge

@sindic
El Síndic ha recomanat una modificació legislativa de la Llei d'hisendes locals perquè es declarin exemptes de la plusvàlua municipal les transmissions d'habitatges habituals derivades d'una execució hipotecària. També ha suggerit que els ajuntaments estableixin mesures compensatòries per evitar agreujar la situació de les persones afectades. Rafael Ribó ha enviat aquestes recomanacions a totes les administracions implicades.
Més informació

Presentació de l'Informe anual al Ple del Parlament

@Parlament
El passat 26 d'abril Rafael Ribó va presentar l'Informe anual de la institució al Ple del Parlament. L'informe, que recull les activitats dutes a terme pel Síndic durant l'any 2011, ja s'havia debatut prèviament a la Comissió Parlamentària del Síndic de Greuges. En la seva intervenció al Ple, Ribó va alertar dels riscos dels ajustos pressupostaris per preservar els drets i les prestacions socials, i va demanar al Govern i al Parlament que prioritzin polítiques que garanteixin la inclusió social.
Informe al Parlament 2011

El Diputado del Común de Canàries visita el Síndic

@sindic
El diputado del común (defensor del poble) de Canàries, Jerónimo Saavedra, va visitar la seu del Síndic i es va entrevistar amb el síndic de greuges, Rafael Ribó. La visita, que va tenir lloc el 19 d'abril, va servir per intercanviar experiències i informació entre ambdues institucions. Aquesta és la primera visita oficial de Jerónimo Saavedra al Síndic des que va ser nomenat diputado del común de Canàries, el passat mes de desembre de 2011. Saavedra va rellevar en el càrrec Manuel Alcaide.

Conveni amb Abertis Telecom per millorar la defensa dels drets dels consumidors

@sindic
L'acord, signat el 4 d'abril, estableix un marc de col·laboració entre ambdues institucions en matèria d'estudi, informes i assessorament, d'acord amb les competències que l'Estatut d'autonomia i la Llei del Síndic de Greuges confereixen al Síndic amb relació a les empreses privades que presten serveis d'interès general. Abertis Telecom és l'operador d'infraestructures de telecomunicacions del Grup Abertis i duu a terme serveis de difusió de TDT, difusió de ràdio i serveis de telecomunicacions.
Més informació

Recepció de queixes a Sant Joan Despí, Llinars, Lleida, Valls i Tàrrega

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà, entre altres llocs, a Sant Joan Despí, el 10 de maig; Llinars del Vallès, el dia 15; a Lleida, el 17 de maig; a Valls, el 23, i a Tàrrega, el dia 24. L'objectiu de les visites és apropar el Síndic a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | www.sindic.cat
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.