eButlleti
Març2012
Logo

El Síndic rep un 31,6% més de queixes durant el 2011

@sindic
El síndic de greuges, Rafael Ribó, que va lliurar el 13 de febrer l'Informe anual 2011 de la institució a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, constata que la creixent reducció de serveis i prestacions socials, i determinades males pràctiques administratives afecten drets i deixen milers de persones en la indefensió. L'any 2011 el Síndic va rebre 8.065 queixes i va iniciar 115 actuacions d'ofici. L'Administració en va acceptar les recomanacions en un 92% dels casos, un 5% més que l'any anterior.
Més informació

Rafael Ribó presenta en comissió al Parlament l'Informe de l'ACPT

@sindic
El 27 de febrer el síndic va exposar a la Comissió del Síndic de Greuges l'Informe anual de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura (ACPT) corresponent a l'any 2011. El document, lliurat a la presidenta del Parlament el passat desembre, recull 22 recomanacions i un resum de les visites realitzades, fetes segons la metodologia establerta per les Nacions Unides de diversificar els centres visitats, però incidint en les comissaries de policia i els centres penitenciaris. El document també explica les sessions del consell assessor i els estudis realitzats.
Més informació

Actuació incorrecta de l'Ajuntament de Barcelona en l'assignació de plaça a les escoles bressol

@sindic
El Síndic, que ha rebut diverses queixes per la manca d'entrada en funcionament, aquest curs 2011-2012, de tres escoles bressol municipals a Barcelona, considera que l'Ajuntament no ha ajustat la seva actuació als principis d'eficàcia i de confiança legítima. Els afectats van fer la sol·licitud de preinscripció d'acord amb la informació facilitada pel Consorci d'Educació i se'ls va assignar plaça en aquests centres (en què el curs s'iniciava el febrer de 2012), però no es va formalitzar la matrícula. El Síndic ha suggerit que s'adoptin mesures per trobar solucions alternatives a les famílies afectades i facilitar-los informació.
Més informació

El Síndic investiga l'avaria de gas al Poblenou

@sindic
Davant les queixes rebudes, el Síndic ha obert una actuació d'ofici per esbrinar les causes i verificar les responsabilitats de la incidència de mitjan febrer al barri del Poblenou de Barcelona, causada per la presència d'aigua a la xarxa de gas, que va deixar més de 4.000 famílies sense subministrament de gas. Alguns habitatges també van patir talls en el subministrament d'aigua i electricitat. Les companyies implicades, que presten serveis d'interès general, són Gas Natural, Endesa i Aigües de Barcelona.
Més informació

Conveni amb Orange per promoure millores en la gestió de reclamacions

@sindic
El Síndic i Orange van signar el 16 de febrer un conveni de col·laboració per garantir la defensa dels drets dels ciutadans i les bones pràctiques corporatives, i promoure millores en la gestió de les reclamacions. L'acord, que explicita les competències del Síndic incloses a l'Estatut d'autonomia de supervisió de les empreses privades que gestionen serveis públics, estableix que el Síndic trametrà les queixes sobre Orange a la companyia i que aquesta donarà resposta al Síndic en un termini de 15 dies.
Més informació

Recepció de queixes a Sallent, Canet de Mar i Matadepera, entre altres localitats

@sindic
L'oficina del Síndic es desplaçarà l'1 de març, a Sallent; el dia 6, a Canet de Mar; el 8, a Matadepera; el dia 13, a Guissona, i el dia 15, a Canovelles. L'objectiu de les visites és apropar el Síndic a les persones perquè li puguin presentar queixes i consultes sobre les administracions públiques i sobre les empreses que presten serveis d'interès general (aigua, llum, gas, telèfon). Prèviament, cal concertar l'entrevista per mitjà del telèfon 900 124 124 o del correu electrònic sindic@sindic.cat.
Més informació

Síndic de Greuges de Catalunya

Lluís Companys, 7 · 08003 Barcelona. Tel. 900 124 124 sindic@sindic.cat | http://www.sindic.cat/
Subscripció | Donar-se de baixa | Avís Legal

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, el Síndic de Greuges de Catalunya garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (adreça de correu electrònic), necessàries per poder enviar el butlletí electrònic. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia sindic@sindic.cat. Si no tenim cap comunicació per part vostra, les dades continuaran a la nostra base de dades.